TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI MAHMUT ŞAHİN:

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI MAHMUT ŞAHİN:

"TAKSİTLERİN CAZİBESİNE KAPILIP İHTİYACIMIZ OLMAYAN ŞEYLERİ ALIP BİR SENEMİZİ İPOTEK ETMEYELİM"

   Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara, "Taksitlerin cazibesine kapılıp ihtiyacımız olmayan şeyleri alıp bir senemizi ipotek etmeyelim" dedi.
Kurban Bayramında vatandaşların mağdur olmamaları için dikkat etmesi gereken hususlara değinen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Bayramda dikkat edilecek bazı hususlar var. Aslında bizim geleneklerimizde olmayan çikolata, şeker ve lokum ikramı var. Bu ürünlerin bayramlarda satışı artar. Çikolataya benzeyen renk, görünüm ve çikolata hissi veren malzemeler katılarak tüketiciler zehirleniyor. Bayramda yoğun alışveriş içerisinde denetim zaten normalde yapılamıyor ki bayramda yapılabilsin. Böyle olunca tüketici oluruna bırakılıyor. Anneler yoğurt çalmaya üşeniyor. Hazır süt ve yoğurt kullanıyorlar. Bu da çocukları zehirliyor. Faydası olmayan yoğurt diye yediğimiz beyaz sıvılar tüketiyoruz. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Şahin ayrıca, "Taksitlerin cazibesine kapılıp ihtiyacımız olmayan şeyleri alıp bir senemizi ipotek etmeyelim. Alışverişlerde değişim kartları çok önemlidir. Bu kartlarla ürünü sonradan değiştirme şansımız olur. Biz alışverişlerde yüzde 90´a yakın pişmanlık yaşayan bir toplumuz" dedi.
Kurban bayramında ihtiyaç sahiplerini düşünmek gerektiğini anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Sosyal anlamda bir faydasının sağlanması lazım. Kurban pazarları kuruldu. Bazen hayvan azlığı sebebiyle fiyatların yükseldiğine şahit oluyoruz. Her bayram öncesinde ´az hayvan var´ diye piyasaya sürerek fiyatları artırma gibi bir hileyle karşı karşıyayız. Kurban kesilecek hayvanın dini hususlara uygun olması lazım. Sağlıklı olmasına ve eğer birine bağışlanacak veya havale edilmişse hayvanın kesildiğine emin olmak lazım. Bir kuruluşa verince hayvanın kesildiğine emin olmak lazım. Yanlış hayvan kesimleri, acemi kasaplar, hayvana eziyet edilmesi bu tür görüntüler gelişen Türkiye´ye yakışmıyor."



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları