TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GEN. BŞK. YRD.ŞAHİN

TÜKETİCİLER  BİRLİĞİ GEN. BŞK. YRD.ŞAHİN

BU SENE TÜKETİCİLER GÜNÜ KUTLAMIYORUZ”

HABERİ İZLE

  Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin bir basın açıklaması  gerçekleştirerek   Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun  bankacılık sektörü ile ilgili yayımladığı genelgeye tepki gösterdi.  Şahin  bu sene tüketiciler günü kutlamayacaklarını  vurgulayarak "Son yılarda tüketicilerin bin bir emekle kabul ettirdiği, yargı kararlarıyla tescil ettirdiği tüm kazanımlar yeni yasanın kasıtlı olarak yanlış yorumlanması neticesinde adeta çöpe atıldı” değerlendirmesinde bulundu…

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, bir basın açıklaması gerçekleştirerek kısaca BDDK olarak tabir edilen   Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun  bankacılık sektörü ile ilgili yayımladığı genelgeye tepki göstererek  "Son yılarda tüketicilerin binbir emekle kabul ettirdiği, yargı kararlarıyla tescil ettirdiği tüm kazanımlar yeni yasanın kasıtlı olarak yanlış yorumlanması neticesinde adeta çöpe atıldı. Yarışta öne geçen ve bankaların haksız ücretlerine `dur` diyen tüketiciler yeniden başlangıç noktasına getirildi" değerlendirmesinde  bulundu…          

Şahin  sözlerinin devamında  "Tüketiciler Birliği, Tüketici Haftasını bankalara ve elektrik dağıtım firmalarına hediye etti. Bu sene ki Dünya Tüketiciler Gününü kutlayamıyoruz. Bu yıl ve görünen o ki bundan sonraki yıllarda da bu günü kutlama hakkı bankalara ve elektrik dağıtım şirketlerine geçti" diye konuştu.                                                                                                        

Her sene 15-21 Mart tarihleri arasının Dünya Tüketiciler Günü olarak kutlandığını ifade eden Şahin, "Son yılarda tüketicilerin bin bir emekle kabul ettirdiği, yargı kararlarıyla tescil ettirdiği tüm kazanımlar yeni yasanın kasıtlı olarak yanlış yorumlanması neticesinde adeta çöpe atıldı. Yarışta öne geçen ve bankaların haksız ücretlerine `dur` diyen tüketiciler yeniden başlangıç noktasına getirildi" ifadelerini kullandı.                                                                                           

Şahin ayrıca, "Tüketici Hakem Heyeti Başkanı ve raportörleri bir yerde toplanarak banka avukatları tarafından tabiri caiz ise beyinleri yıkandı, yeni yarışın kazananı da burada açıklandı. İşin en vahimi de bu organizasyonu yapanın tüketiciyi korumakla görevli genel müdür olması, hakem heyetlerinde geçen yıl yaklaşık 850 bin dosya görüşüldü ve bunun yüzde 85`i bankacılık işlemleriyle ilgiliydi. Tüketici lehine verilen kararlarda aynı orandaydı" diye konuştu.

Şahin sözlerinin  sonunda   "Cep telefonu üzerinden dolandırıcılık faaliyetleri artarak devam ediyor. Reklam ve tanıtım tacizleri edepsiz bir şekilde sürüyor. Garanti sonrasında fahiş yedek parça ve onarım hizmetleri aynen devam ediyor. Abonelik hizmetlerinde keyfi uygulamalar devam ediyor. Tüketicinin korunması Genel Müdürü bankaları da alsın yanına Dünya Tüketiciler Gününü birlikte kutlasınlar" şeklinde konuştu.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”