TÜKETİMİNDE AZDA OLSA DÜŞÜŞ OLDU

TÜKETİMİNDE AZDA OLSA DÜŞÜŞ OLDU

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Ramazan ayında elektrik tüketiminde azda olsa bir düşüş olduğunu söyledi.

Elektrik düşüşünün üretime de yansıdığını söyleyen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, "Genel olarak ben her ayın sonunda elektrik, su ve doğalgaz tüketimini alıyorum. Sosyal Sigortalar Fonu’ndan da buradaki elektrik ve işçi sayılarında azalma var mı o rakamlara bakıyorum. Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayının verdiği bir rehavet sadece Kayseri’mizde değil Türkiye genelinde var. Elektrik tüketiminde çok azda olsa bir düşme olduğunu görüyorum. Yüzde 3 ve yüzde 4 nispetinde bir düşüş olmuş. Dolayısıyla üretime yansımış oluyor" dedi.
Irak`ta yaşanan olayların ve hava sıcaklığının işçi çıkarımına neden olmadığının altını çizen Hasyüncü, "Bir tarafta Irak’taki gelişmeler, diğer tarafta havanın aşırı sıcak gitmesi diğer tarafta Ramazan’ın verdiği rehavet iş kesimine de aksediyor. Buna rağmen tabelalarda halen eleman alınacağını, mahalli gazetelerde eleman aranıyor ilanları diğer taraftan da daralma olmasına rağmen `şu firma eleman çıkarıyor` gibi bir olayla karşılaşmamış olmamızda iş verenler açısından ayrı bir memnuniyettir. Daha önce olan krizlerde bir çok firma eleman çıkarmak zorunda kalmıştı. Ramazan’ın bitmesi ile birlikte de Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ekonomimizde yeniden bir canlanma olacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.
Ramazan ayında işçiler için özel mesai düzenlenmediğini belirten Hasyüncü, "Özel bir mesai yok. Bazı firmalarımız bu sıcaklarda işçinin daha rahat edebilmesi için gece çalışmayı tercih edenler olabiliyor. Gündüz çalışmak kurumsal olarak. Benim firmamda dahil olmak üzere 3 vardiya çalışılıyor. Herhangi bir değişiklik yok. Ancak sabah geliş saatlerinde ve akşam gidiş saatlerinde yarım saat veya 1 saat geç bırakma gibi konular vardır" diye konuştu.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti