TÜM- İŞ KONFEDERASYONU BAŞKANI ŞAHİN

TÜM- İŞ KONFEDERASYONU BAŞKANI ŞAHİN

İŞİNE DÖNEMEYEN İŞÇİYE SAHİP ÇIKTI

Tüm- İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Şahin bir basın açıklaması yaparak kadrolu olmasına rağmen 2 sene önce işten çıkarılan ve İstinaf mahkemesinin işe iade talebine rağmen işe geri dönemeyen Karayolları işçisi Can Öcal’ın durumunu kamuoyu ile paylaştı.İstinaf Mahkemesinin işe iade kesin kararına rağmen Karayollarının keyfi yere işçiyi mağdur ettiğini belirten Mahmut Şahin “Tüm İş Konfederasyonu olarak bu bürokratların keyfiliğine bir dur denmesi gerektiğini yetkililere hatırlatıyoruz” ifadesini kullandı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına mağdur Karayolları işçisi Can Öcal ile birlikte gelen Tüm İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Şahin, sosyal ve hukuk devleti olduklarını, dolayısıyla devletin kendi çalışanlarının sosyal güvencesini sağlamak zorunda olmasına rağmen İstinaf Mahkemesinin mağdur işçi lehine verilen kararının yetkililer tarafından keyfi olarak uygulanmadığının altını çizip şunları kaydetti.“Ülkemizin sosyal ve hukuk devlet olduğu sürekli yetkililer tarafından dile getirilen bir durumdur. Dolayısıyla devlet kendi çalışanlarının sosyal güvencelerini sağlamak zorundadır. İş güvenliğini sağlamak zorunda, işini yapan herkes işini yaptığı sürece devam etmek zorundadır. Eğer bir ihtilaf olmuşsa bu seferde mahkemeler kararı verir bir hukuk devletiysek. O mahkeme kararlarının da gereği yerine getirir. Yanımızdaki kardeşimiz Karayolları 6. Bölge Müdürlüğünde bir işçimiz. 2011 yılında mahkeme kararı ile kadrolu olan işçilerimiz. Kadrolu işçi ve yaptığı bir iş var. Teknik bir eleman, kepçe operatörüdür. Bu kardeşimize sen oraya git, buraya gel orayı yap seni işten atarım gibi baskı yöntemleri uygulanmış. İşçi bir kadro almış kendi güvencesini sağlamış ancak kadroyu hiçe sayarcasına ben seni aslında yapmayacağın bir işe sürükleyerek seni işten çıkartmaya zorlarım. İşçinin bunu kabul etmeme hakkı vardır. Kabul etmez, bu seferde seni işten çıkarttım keyfiliğini yapıyorlar. Fakat burası bir hukuk devleti diyip işçi kardeşimizde mahkemeye başvuruyor. Bölge Adliye Mahkemesinin verdiği kararda işe iadesine karar veriliyor ve bu kesin karar. Şimdi öncesinde Yerel Mahkemenin de bir kararı var. Yerel Mahkeme işçi kardeşimizin talebini reddediyor. O talep reddedilince bakın Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü işçiye bir tehdit mektubu gönderiyor. Diyor ki mahkeme masraflarını öde yoksa icraya veririm. Bu tehdidi o kadar yapıyor ki kamu kurumları. Şimdi yerel mahkemenin kararını bu istinaf mahkemesi bozuyor. İstinaf mahkemesi işçiyi haklı bulmasına rağmen kesin kararına rağmen 2 aydır sorumluluğunu yerine getirmiyor. Bu adam kadrosunu almış, taşerondayken o kadar sıkıntısını çekmiş şimdi siz bu adamı 2 senedir işsiz bıraktınız ve buna rağmen mahkemenin kararı hiçe sayılıyor ama bizde Tüm İş Konfederasyonu olarak bu bürokratların keyfiliğine bir dur denmesi gerektiğini yetkililere hatırlatıyoruz. “

Mağdur Karayolları işçisi Can Öcal ise yıllarca mobbinge uğradığını ve en sonunda haksız yere işten çıkarıldığını belirterek “Yargımıza güvendim ve mahkemeyi kazandım. Ancak işe iade kararına karşın 2 aydır işime geri dönemiyorum. Mücadelemi sürdürmeye devam edeceğim” ifadesini kullandı.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor