TÜM-İŞ KONFEDERASYONU

TÜM-İŞ KONFEDERASYONU

YENİ GENEL BAŞKANINI SEÇTİ ?

Genel merkezleri Kayseri´de bulunan beş sendikanın katılımıyla kurulan Tüm İşçi Sendikaları Konfederasyonu Olağanüstü Genel Kurul´unu gerçekleştirdi. Seçime tek liste ile giren Mahmut Şahin 55 delegenin tamamının oyunu alarak Genel Başkan seçildi.
Tüm İşçi Sendikaları Konfederasyonu´nun Olağanüstü Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı.
Eğitimci Şener Serim´in sunuculuğunu yaptığı programda Divan Başkanlığına Oğuz Berk, Divan Başkan Yardımcılıklarına Faruk Karakaya, Ömer Erdoğan ve Ali Özkan seçildi.
Seçime tek liste ile giren Mahmut Şahin, genel kurulda yaptığı selamlama konuşmasında, ?Ülkemizin kabuk değiştirme arifesinde yeni bir yönetim, yeni bir vizyon, yeni bir nefes ve yeni bir heyecan ile 16 Nisan´dan önce kabuk değiştirmeye niyet etmiş Tüm-İş konfederasyonun sevgili yöneticileri, delegeleri ve üyeleri? Kıymetli dostlar hoş geldiniz.? İfadelerini kullandı.
?Bir asrı aşkın bir zamandır kendi göbeğimizi kesmemize izin vermeyip bizi bir kalıba sokmaya çalışanlara inat ülke ve millet olarak kendi göbeğimizi kesip kendi kararlarımızı almak kararlılığında olan milletimize selam olsun?? diyen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü, ?Ülke olarak çok hassas bir dönemden geçmenin bize yüklediği yükün ve sorumluluğun farkındayız. Aliyaİzzetbegoviç´in ısrarla vurguladığı ?Düşmanlarımıza tek bir borcumuz var: O da Adalet´ düsturundan yola çıkarak hak ve hukuk konusunda bütünüyle tetikte olmalıyız.?
Soruşturmaların kişiler ve makamlar arasında bir kavgaya, intikam duygusu ile önceki hesapların görülmesine dönüşmesinin önlenmesi ve dikkatli olunması konusunda uyaran Şahin, ?Darbe ürünü yamalı bohça bir anayasa ile daha fazla yol alınamayacağı âşikâr. Örgütlenmenin, ifade özgürlüğünün, bireye karşı devletin yanında yer alan bir anayasa ile sağlanamayacağını biliyor ve sendikacılığın önündeki engellerin kaldırılması için Konfederasyon olarak ciddi bir gayret içinde olacağımızın bilinmesini istiyoruz.? Değerlendirmesinde bulundu?.
Nasıl bir Konfederasyon olacaklarından önce nasıl olmayacaklarının altını çizmek istediğini belirten Şahin sözlerini şöyle noktaladı? ?Doğal olarak diğer sendikalar gibi olmayacağız. Olsaydık onların içerisinde yer alırdık. Ne işveren düşmanı olacağız. Ne de işveren dostu. Bu konfederasyonda öyle bir genetik yapı olacak ki; burada ağalık olamayacak. Sendikalarda ağalığı sendika başkanları sağlamaz, ekibi sağlar. Meşhur laftır bilirsiniz; ?şeyh uçmaz mürid uçurur´Tüm-İş sendikaları; başkanıyla, yöneticileri, delegeleri ve üyeleri ile birlikte büyüyecek, küçülecekse de birlikte küçülecek.Bu Konfederasyonun bir hayali olacak: Üretimin artması, işçinin kıymetlenmesi, üreticinin de işçinin de hakkını tam alması.Bu Konfederasyonun bir rüyası olacak: İşçilere kimsenin baskı yapmadan istediği sendikayı özgürce seçmesi. İnsanların mala mülke, makama göre değil karakterlerine göre, emek ve üretimlerine göre değerlendirildikleri bir vatan?Bu Konfederasyonun bir umudu var: Gerçekten özgür olacağımızı bilerek hep beraber çalışmak, birlikte mücadele etmek, gerektiğinde hep beraber bedel ödemek ama emeğimizin karşılığı için, özgürlüğümüz için hep beraber ayağa kalkabilmek? kanalizasyon ağzı ve kültürü ile değil kardeşlik ve barış türküsü ile konuşmak?Bu Konfederasyonun bir hedefi var: Üye sayısı derdine düşmeden nitelikli ve sağlıklı bir teşkilatlanma gerçekleştirerek mevcut statükoyu sarsmak; sendika ağalarını, işçinin sırtından ömür boyu buralarda saltanat sürenleri bitirmek? Her bir fabrikanın, her bir üretim üssünün etrafından yankılanıp dalga dalga yayılacak bu çağrımız!Bu rüyayı, bu hayali, bu hedefi birlikte gerçekleştirmek için var mısınız? Öyleyse şair İsmet Özel´i hatırlamanın vaktidir; Mataramdaki suya tuz ekledim, azığım yok, uzun yola çıkmaya hüküm giydim.?
Şahin´in konuşmasının ardından oy kullanımına geçildi. Mahmut Şahin tek liste ile girdiği seçimde 55 delegenin tamamının oyunu alarak Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanlığı´na seçilirken yeni yönetim şöyle şekillendi;
Yönetim Kurulu Kurulu (Asil)
1-Mahmut ŞAHiN-Genel Başkan
2-Celal ADIGÜZEL-Genel Sekreter
3-Murat GÜRBÜZ- Genel Mali Sekreter
4-Mehmet SOYKATIRCI Genel Teşkilatlandırma Sekreteri
5- Ömer Faruk FIRAT Genel Eğitim Sekreteri
Yönetim Kurulu (Yedek)
1-Mehmet KABAKTEPE
2-Kazım MÜRTEZA
3-Küçük Abdullah HASPOLAT
4-Aytekin DALARSLAN
5-Murat Levent ADIGÜZEL
Denetim Kurulu (Asil)
1-Ercan ÖKSÜZ
2-Veli KAYA
3-İsmail DOST
Denetim Kurulu (Yedek)
1-Harun ÇAY
2-Veli OZLU
3-Fatma Hilal ÇEĞRİL
Disiplin Kurulu (Asil)
1-Ersin TÜRKMEN
2-Recep SOYKATIRCA
3-Mustafa TARIM
Disiplin Kurulu (Yedek)
1-Gökhan KALA
2-Mehmet İlhan ANKAYA
3-Murat EKMEKÇİ


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor