TÜM-İŞ KONFEDERASYONU

TÜM-İŞ KONFEDERASYONU

İŞTEN ÇIKARTILAN SERVİS ELEMANLARINA SAHİP ÇIKTI?

Tüm İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin İl Milli Eğitim  Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması  gerçekleştirerek  lise mezunu olmadıkları için işten çıkarılan servis elemanlarına sahip çıktı. Şahin yeni  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´a  seslenerek? Bu yanlışı düzeltmesini ve şu ana kadar çalışanların istisna tutulmasını bekliyoruz? ifadesini  kullandı?

Tüm İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin´e İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet  binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında  kendisine geçtiğimiz  Haziran ayında işten çıkarılan servis elemanları, servis elemanlarının yardımcı olduğu ebeveynler ve engelli çocuklar  eşlik etti?                                                                                        

Milli Eğitim Bakanlığı´na  bağlı olarak eğitim veren engelli okullarında, engelli öğrencilere servislerde ve okullarda yardımcı olan servis elemanlarının 2003, 2007 ve 2017´de çıkarılan yönetmelikler kapsamında çalıştıklarını ve sözleşmelerinin her yıl yenilendiğini belirten Şahin, geçen Haziran ayında, 60 servis elemanının uzun yıllardır bu işi yapmasına rağmen, lise mezunu olmadıkları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını kaydedip, daha önce çıkarılan yönetmeliklerle lise mezunu olmayanlara sertifika verildiğini vurgulayarak "Sertifikası olmayanlar alınmayacak denilebilirdi, işini şu ana kadar yapanlarla ilgili bir sınav yapılabilirdi ki, Nisan ayında kadroya geçen personeller için formaliteden de olsa bir sınav yapılmıştı. Fakat bu insanlar yıllardır yaptıkları işlerinden bir anda anlamsız bir şekilde kapıya kondular" değerlendirmesinde  bulundu?                                

Sözlerinin devamında yeni  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un konuya çözüm bulacağına inandıklarını dile getiren Şahin, "Yeni Milli Eğitim Bakanımızın ki, biz kendisinin hakikaten şimdikilerden çok farklı bir yol çizeceğine inanıyoruz; Bürokratlara teslim olmadan, bürokratların masa başından oturduğu yerden yazdıklarıyla bu işin olmayacağını bildiğimden saha da olan biri olarak, bu yanlışı düzeltmesini ve şu ana kadar çalışanların istisna tutulmasını bekliyor ve bu açıklamayı yapma zorunluluğunu da kendimizde hissediyoruz"  ifadesini   kullandı?                   

5 yıldan bu yana servis elemanı olarak çalıştığını belirten Gülfidan Yetkin, 120 gün eğitime tutulmalarına rağmen işten çıkarılmalarına anlam veremediklerini belirterek şunları kaydetti? "Bize belgeler konusunda, imtihanlara tabii tutuyorlar. Geçen sene de öyle. 120 gün gittik belgelerimizi aldık. Bunları almazsanız çalışamazsınız dediler. Onları da aldık. Ama bunu niye yaptılar anlamadık. Biz sadece işimizi geri istiyoruz. Yani 10 yıllık olan arkadaşlarımız var, 8 yıllık olan arkadaşlarımız var. Hakkımızı inşallah sonuna kadar savunacağız. İlkokul ve ortaokul mezunu. Yani bizim ilkokul mezunu olmamız çalışmamıza engel değil ki. Yıllardır çalışıyoruz. Yani bu, önceki işlerde de çalıştık. Ben 5 yıldır çalışıyorum. Ama ne bileyim veliler olsun biz kendi adımıza olsun anne gibi yani biz şefkatimizi gösteriyorduk buna. Herhangi bir durum olduğunda velilere haber veriyoruz. Teslim aldığımız da bir sorun olduğu zaman onlara telefon açıp niye böyle oldu diyoruz. Onlardan bilgi alıyoruz. Saatinde ilaçlarını veriyoruz. Yani okullarda temizlik yapıyoruz. Sırf çocukla, taşıma değil yani götür- getir işi değil. Okulda da bunlarla birlikteyiz yani."                    

İşten çıkartılan  servis elemanlarına  destek vermek için  gelen  bazı veli ve öğrenciler de, servis elemanlarının işe dönmesini istediklerini  belirterek  kararın yanlış olduğunu  dile getirdiler?



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı