TÜM ?İŞ KONFEDERASYONU BAŞKANI ŞAHİN,

TÜM ?İŞ KONFEDERASYONU BAŞKANI ŞAHİN,

?SENDİKA PARASI DİYE BİR PARA YOKTUR.?

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin sendika binasında gerçekleştirdiği  basın açıklamasında ülkemizde faaliyet gösteren  bazı sendikaların, üye işçilerinin farklı sendikalara gitmesine engellemek maksadı ile  ?Sendika paranızı keseriz´ şeklinde gerçekliği olmayan bir yöntemle baskı uyguladığını iddia ederek ?Çalışanların şunu bilmesi lazım ki; sendika parası diye bir para yoktur. Toplu sözleşmeden doğan haklarınız vardır ve bu hakkı da söke söke alırsınız. Biz de sizin yanınızda oluruz. Onların bu söylemeleri sadece istifa korkularındandır? değerlendirmesinde  bulundu?

Tüm-İş Konfederasyonu hizmet binasında bir basın açıklaması gerçekleştiren  Genel Başkan Mahmut Şahin´in   Tüm-İş İşçi Sendikaları Konfederasyonunun Türkiye´de 4´üncü sıradaki konfederasyon olduğunu  hatırlatıp,   bazı sendikaların, üyesi olan işçilere, başka bir sendikaya geçmeleri durumunda ?Sendika paranızı alamazsınız´ şeklinde baskı yaparak  üye işçilere baskı yaptıklarını iddia ederek ?Ticarette, siyasette yalanları biliriz. Ama sendikacılıkta bir yalan duydum ki çok şaşırdım; sendika parası yalanı. Kendilerinden istifa edip bizim sendikalara üye olmak isteyen çalışanlara, ?Eğer istifa ederseniz sendika paranızı alamazsınız´ diyen yalancılarla sendikacılık yapılamaz. Çalışanların şunu bilmesi lazım ki; sendika parası diye bir para yoktur. Toplu sözleşmeden doğan haklarınız vardır ve bu hakkı da söke söke alırsınız. Biz de sizin yanınızda oluruz. Onların bu söylemeleri sadece istifa korkularındandır? şeklinde  konuştu?

Sözlerinin  devamında  yine bazı sendikaların üye sayılarını artırmak maksadı ile kullandıkları  ?Hükümetin sendikasıyız´ söylemini de eleştiren Şahin, ?Bir başka meşhur yalan da, ?biz hükümetin sendikasıyız´ yalanı. Bu konuda hükumete ve hükumetin yetkililerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Başbakan, ilgili bakanlar; hakikaten bir sendika kurdunuz da bizim haberimiz mi yok? Bir sendikanız varsa biz de bilelim. Ama yoksa, bütün sendikalara eşit mesafedeyiz diyorsanız, çalışanların üzerinden o baskı kalksın. Yoksa, hükümetin sendikasıyız yalanını söyleyenler, yaptıkları her hatada bu hatayı hükumete yamamış olacaklar. Bu durumun açıklığa kavuşturulması gerekir? ifadelerini kullandı.

Tüm-İş Konfederasyonu hizmet binasında gerçekleştirilen  basın açıklamasına Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Celal Adıgüzel, Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Faruk Fırat, Tüm-İş Konfederasyonu Hukuk Danışmanı Avukat Faruk Karakaya´da iştirak ederek Konfederasyon  başkanı Şahin´e destek verdiler?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi