TÜM-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI ŞAHİN,

TÜM-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI ŞAHİN,

?İŞÇİNİN BAYRAMI HAKKINI ALDIĞI GÜN OLACAKTIR?

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin ve Konfederasyon  Yönetim  Kurulu  Üyeleri  ?1 Mayıs İşçi Bayram´nı iş kazası sonucu  hayatını kaybeden işçi Ahmet Tanrısevdi´nin mezarı başında dualarla kutladılar? Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin burada yaptığı  değerlendirmede ?İşçilerin  bayramı haklarını tam olarak aldıkları gün olacaktır? ifadesini  kullandı?

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin ve Konfederasyon  Yönetim  Kurulu  Üyeleri  ?1 Mayıs İşçi Bayram´nı iş kazası sonucu  hayatını kaybeden işçi Ahmet Tanrısevdi´nin mezarı başında dualarla kutladılar? Kutlamalara  SGK il müdürü Hacı Ali Hasgül, Aile Sosyal Politikalar il müdürü Nevzat Özer, Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin vefat eden Ahmet Tanrısevdi´nin ailesi ve yakınları iştirak etti. İldem mezarlığında düzenlenen program ilk olarak  vefat edenler için dua edilerek başladı.

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin işçinin asıl bayramı hakkını tam olarak aldığı gündür diyerek şöyle konuştu:

 işçinin asıl hakkını alacağı gün işçi bayramıdır o zaman bayram edilir. Garip olan bir durumda var tabi ki, bugün 1 mayıs işçi bayramı işçilere bayram olması gerekir ama herkes tatil sadece işçiler çalışıyor.  Peki işçiler bunun hakkını alıyor mu onun mücadelesini veriyoruz. Bugün burada biz bunu bir gelenek haline getirdik. 1 mayıs eğer işçi bayramıysa adı öyleyse biz sürekli iş kazasında ölen, yalnız bırakılan ailesine ki olaya sadece bir meta gözüyle bakılıyor.  Bir işçi öldüğünde olaya sadece bir makine eksilmiş gibi bakıyorlar. Bir insan hayatı o insan hayatının malzemelerden,  makineden daha üstün tutmak gerektiğini anlayacaklar inşallah.  Onu anlatana kadar onun farkındalığını oluşturana kadar uğraşacağız. Ailesine buradan sabırlar diliyoruz.

Aile Sosyal Politikalar il müdürü Nevzat Özer,de  Kalbimiz var bu kalbimiz sadece vücuda kan pompalamakla görevli değil. Bu kalbin çok önemli bir işlevi var işte insan olduğumuzu, merhameti ki bu dünyada sadece merhamet sayesinde güzel şeyler olacağını savunan bir insanım.  Biz il müdürlüğü olarak hangi alanda olursa olsun aileye her zaman desteğe hazırız.  Bugün 1 mayıs ve bugün burada olmak çok anlamlı geldi bana.

SGK il müdürü Hacı Ali Hasgülde   bütün çalışanlarımızın 1 mayıs emek ve dayanışma gününü kutluyorum diyerek şöyle konuştu: ?  En onurlu davranışlardan bir tanesi insanların evine ekmek götürmesidir. Hele ki evine ekmek götürürken ekmek mücadelesi verirken hayatını kaybeden birisinden daha şerefli birisi olacağını düşünemiyorum. Bu anlamda Ahmet kardeşimize Allah´tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Bugünün, bütün toplum tarafından anılmasını ve kutlanmasını istiyorum çünkü işçi ve işveren toplumun ayrılmaz bir parçasıdır. Bu anlamda işçinin emeği olmadan işveren olamaz, işverenin sermayesi olmadan işçi olamaz. Dolayısıyla işçilerimizin daha yaşanabilir, daha katlanılabilir bir yaşam mücadelesinde bir yerlere gelmesini istiyoruz. Bütün işçilerimizin ve çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nü kutluyorum."

Vefat eden işçinin Eşi Firdevs Tanrısevdi eşinin çalıştığı fabrika yöneticilerinin kendisini yalnız bıraktığını söyleyerek yetkililere sitem etti.

HABER MERKEZİ



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor