TÜM-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI ŞAHİN:

TÜM-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI ŞAHİN:

"İŞ KAZASI ÖLÜMLERİ ÜLKEMİZİN ACI BİR GERÇEĞİDİR" ...

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin ve Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyeleri ?1 Mayıs İşçi Bayramı´ nı iş kazasında hayatını kaybeden işçilerin mezarını, iş kazası nedeni ile tedavi gören işçileri ziyaret edip onlar için sembolik ağaç dikimi gerçekleştirerek kutladılar?
?1 Mayıs İşçi Bayramı´ yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Genel Başkanı Mahmut Şahin ve Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyeleri de günün anlam ve önemine uygun bir dizi etkinlikle kutladılar?
Tüm-İş Konfederasyonu heyeti etkinliklere 2009 yılında iş kazası sonucu hayatını kaybeden Murat Kiraz´ın İldem Mezarlığı´nda bulunan kabrini ziyaret ederek start verdiler? Burada Kur´an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilip, merhum işçinin ailesinin gönlü alındıktan sonra medya mensuplarına değerlendirmede bulunan Konfederasyon Başkanı Şahin işçi ölümlerinin ülkemizin acı bir gerçeği olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti? "Tüm-İş Konfederasyonu olarak ilk 1 Mayıs aktivitemizi mezarlıkta gerçekleştirmek istedik. İş kazasından ölümler Türkiye´nin acı bir gerçeğidir. Bugün kabrine geldiğimiz Murat kardeşimizde iş kazasından dolayı vefat eden bir işçi kardeşimizdi. Gönül isterdi ki, işçi kardeşlerimiz iş kazasından dolayı mezarlığa değil de, çalıştığı fabrikasından evine gitsinler, çocukları ile evde hemhal olsunlar ve biz burada mezarını değil de evde kendisine su vermeyi arzu ederdik. Mezarlığı ziyaret etmek bizde gelenek hale geldi"
Şahin sözlerinin devamında "Burada ziyaret edilenden ziyade, ziyaret edenler için bir uyarı vardır. Murat kardeşimizin bize verdiği 2 mesaj var. Diğer işçi kardeşlerine ?İş güvenliğinizi almadan çalışmayın´ mesajını veriyor. Çünkü buraya konduktan sonra bir anlamı kalmıyor. Daha dikkatli çalışma mesajı veriyor. Birde işverenlere ?3-5 kuruştan kaçıp öbür tarafa götüremeyeceğiniz bir para için insanların canına sebep olmayın´ mesajı veriyor. Biz buna dikkat çekmek istiyoruz. Gerek işverenlerin gerekse işçi kardeşlerimizin iş güvenliği noktasında mutlaka daha hassas davranmaları, geride yetim çocuk bırakmamak için, eşlerini yalnız bırakmamak için dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyoruz" ? ifadesini kullandı?
Konfederasyon Başkanı Şahin ve üyeler İldem Mezarlığı´ndan Belsin semtine belirlenen hatıra ormanına ?Senin de dikili bir ağacın olsun´ sloganı ile işçiler için ağaç diktiler?
1 Mayıs kutlamalarını iş kazası nedeni ile hastanelerde tedavi gören işçileri ziyaret ederek noktalayan Konfederasyon üyeleri ?Geçmiş Olsun? temennilerini dile getirip, emeğin ve alın terinin önemine vurgu yaparak; yetkililerden işçi haklarını gözetmelerini istediler?
HABER : C.ÜSTEN



Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi