TÜM-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI ŞAHİN,

TÜM-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI ŞAHİN,

"TAŞERON İŞÇİLERİN BAŞVURU SÜRECİNDE SUİSTİMALLER VAR"

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin sendika hizmet  binasında bir basın açıklaması gerçekleştirerek  taşeron işçilerin kadroya başvurmaları süreci ile ilgili olarak kamuoyuna  uyarılarda  bulundu? Şahin açıklamasında taşeron işçilerin kadroya başvurmaları sürecinde  dilekçelerin keyfi olarak alınmaması ve sınav baskısı gibi suiistimallerin söz konusu olduğunu  iddia   etti?

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin sendika hizmet  binasında gerçekleştirdiği  basın açıklamasına Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Celal Adıgüzel, Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Soykatırcı, Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Faruk Fırat, Tüm- İş Konfederasyonu Hukuk Danışmanı Avukat Faruk Karakaya´da  iştirak ederek  destek  verdiler?

Genel Başkan Şahin açıklamasında  4 Aralık´ta açıklanan, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine dair düzenlemeyi, taşeron baskısı ve her an kapıya konulma riski altındaki işçiler adına çok önemsediklerini vurgulayarak başladığı sözlerinin  devamında  Çalışma Bakanlığı tarafından, yapılacağı ifade edilen sınav ve dilekçelerin alınması sürecinde bazı suiistimallerin ortaya çıktığını iddia ederek  şunları  kaydetti?  "Bazı kurumlardan çalışanlara sınavla ilgili, ´Sınavdan geçmeniz bizim elimizde´ şeklinde gözdağı verildiğini duyuyoruz. Hükumet ve devletin yetkilisi bir şey söylerken, aşağıda bu söylenenin karşısında, kasıtlı olarak, yukarıda söylenenle pratikteki aynı olmaz şeklinde bir manipülasyon yapılıyor ve bu maalesef kamu kurumları aracılığıyla yapılıyor. Ayrıca bazı çalışanların dilekçeleri de kabul edilmiyor. Cumhurbaşkanımız, 4 Aralık itibariyle, kamuda çalışan 850 bin taşeron çalışanın devletin kadrosuna geçeceğini ifade etti. Bunu bozan tek etken sadece güvenlik soruşturmaları olabilir. Ama bunun dışında, şu giremez, bu giremez, bunlar dilekçe veremez şeklindeki yaklaşımlar asla hükumetin söylediğiyle uyuşmuyor. Biz bu konuda Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanlığın dikkatini çekmek istiyoruz; uyarıyoruz. Aşağıdaki uygulamalar farklı, birçok çalışanın dilekçesi alınmıyor."                

Sözlerinin  devamında  dilekçenin alınmamasını suç olduğunu vurgulayan Şahin, dilekçeyi almayan yetkili hakkında suç duyurusunda bulunulabileceğini dile getirip,  yasal süreçlerle uğraşmak istemeyen işçilerin haklarını Tüm-İş Konfederasyonu olarak savunacaklarını ve süreci takip edeceklerinin altını  çizen  Genel Başkan  Şahin "Tüm-İş Konfederasyonu olarak tüm yetkililerimizle birlikte, dilekçenizi almayanlar hakkında işlem yapmak üzere hazırız. Çalışanlarımızın 12 Ocak itibariyle, hakları son bulacağı için, eğer dilekçeleri alınmıyorsa, bize ulaşamamışlarsa ve adli yollara başvurmak istemiyorlarsa, dilekçelerini noterden gönderebilirler" değerlendirmesinde  bulundu?

Ayrıca taahhütnamede söz konusu edilen; işçilerin kadroya geçmeleri halinde haklarından feragat edeceklerine dair hükmün iptali için 2 Nisan´dan itibaren çalışmalara başlayacaklarını da sözlerine ekleyen  Şahin, "Kazanılmamış haklardan vazgeçilmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Rahatlıkla imzalasınlar, her şeyden önce bu süreci kaybetmesinler. İşçinin aldığı, alacağı, icra da dahil olmak üzere vazgeçme taahhüdünde bulunuyor, buna icra da dahil. 2 Nisan´dan sonra biz, işçilerin hakları için tekrar sahada olacağız. Diğer sendikalar rahatlarına baksınlar" diyerek  sözlerini  noktaladı?



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor