TUNUS TİCARET HEYETİ KAPIMIZI ÇALDI

TUNUS TİCARET HEYETİ  KAPIMIZI ÇALDI

Tunus Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya ve beraberindeki iş adamı heyeti bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize geldi... İlimzi iş dünyası ile ticari ilişkileri güçlendirmek isteyen konuk heyet Vali Orhan Düzgün ve Ticaret Odas

Ziyarette konuşan Tunus Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, Tunus ile Türkiye`nin köklü bir geçmişi olduğunu vurgulayarak "Bildiğiniz gibi Tunus kardeş ülkedir. Tüm Kayseri halkına içten sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz. Bizim kardeş ve dost ülke Türkiye ile yakın ilişkilerimizin bir göstergesi olarak genel anlamda Türkiye olan ilişkilerimizi özellikle Kayseri ve Kayserili iş adamları ile olan ilişkilerimizi arttırmak için bugün Kayseri`de bulunmaktayız. Tunus ile Türkiye arasında köklü dostluk ve kardeşlik ilişkileri, geçmişi tarihe dayanan sağlam ilişkiler mevcuttur. Bildiğiniz gibi bu köklü ilişkiler her geçen gün daha ileriye gitmekte ve olumlu gelişmeler kaydetmektedir" diye konuştu

 

Vali Orhan Düzgün ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye ve Tunus çok köklü bir ortak geçmişe sahiptir. Bende 5 yıl kadar önce Tunus`ta bulunmuştum. Pek çok ortak noktamız olduğunu bizzat orada yaşayarak hissettim. Bu benzerliklerden en güzel biride sanırım bayraklarımızın birbirine çok benzemesidir. Tunus`ta kaldığım günler sürecinde Tunusluların Türkiye`ye ve Türkiyelilere çok sempati ile baktıklarını gördüm. Bu kültürel yapının iki alanda da taçlandırılması, iki ülkenin ortak hedefidir" ifadelerini kullandı.


Vali Düzgün ziyaret anısına Tunus Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya`ya saat kulesinin biblosunu hediye ederken, Tekaya da Düzgün`e Tunus hurması hediye etti.

Ankara Büyükelçi önderliğinde ilimize gelen Tunus  heyeti ilimizdeki  ziyaretleri çerçevesinde  Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz`ı makamında ziyaret etti. Burada  Büyükelçi  Tekaya, karşılıklı ticari ilişkileri güçlendirme adına ve Kayserili iş adamlarıyla ticaretin güçlendirilmesi için geldiklerini belirtti.



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık