TURGAY BAŞYAYLA İLE LEZZET YOLCULUĞU DEVELİ´DEYDİ

TURGAY BAŞYAYLA İLE LEZZET YOLCULUĞU DEVELİ´DEYDİ

Anadolu´nun geleneksel lezzetlerini, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri eşliğinde belgesel tadında bir programla Show TV ekranlarında yayınlanan ?Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu? programı Develi´deki çekimlerini tamamladı.

Sanatçı Turgay Başyayla´nın sunuculuğunu yaptığı program ilçe mutfağındaki lezzetlerle birlikte Develi´nin doğal güzellikleri ve kültürel değerlerine de yer verildi. Köseler Mahallesi´nde, tavuk çevirme, mantı, sucuklu kuru fasulye, yağlama, baklava, gillik köfte, tırkış, sac böreği, katmer ve cilbir gibi yöresel yemeklerin hazırlanışını ve sunumunu kayıt altına alan ekip aynı şekilde Zile Mahallesi´nde tepsi mantısı, arabaşı, fırın ağzı ve nevzine ile birlikte tarihi Elbiz Parkı´nda ise Develi ismiyle özdeşleşen Cıvıklı ile ilgili de çekimler yaptı.
Turgay Başyayla´nın türküleriyle gözle birlikte kulaklara da hitap eden programın çekimlerinin ardından Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar´ı ziyaret eden Başyayla, Başkan Cabbar´a göstermiş olduğu ev sahipliği ve ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti. Başkan Cabbar da ?Develimizin lezzetleri ile birlikte doğal ve kültürel güzelliklerinin de tanıtımının yapılacağı Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu programı ekibini ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Programın hazırlanmasında emeği geçen Köseler Mahallesi Muhtarımız Ramazan Denizli ve mahalle sakinlerine, Zile Mahallesi Muhtarımız Gökan Emre Güçlü ve Acısu Restoran personeline ve Elbiz Restoranı personeline destek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum? diyerek en kısa sürede tekrar misafir etmek istediklerini belirtti. Programın önümüzdeki günlerde Show TV ekranlarında yayınlanacağı belirtildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor