TURHAL TAŞIYICILARI ÖZELLEŞECEK FABRİKALARIN TAMAMINI

TURHAL TAŞIYICILARI ÖZELLEŞECEK FABRİKALARIN TAMAMINI

KAYSERİ ŞEKER´E VERİLMESİNİ İSTİYOR

Turhal Şeker Fabrikası ile birlikte 85 yıllık bir geçmişe sahip olan 140 üyesi ve 200 aracı bulunan Turhal Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Soylu, "Özelleşecek fabrikaların tamamının Kayseri Şeker´e verilmesini istiyoruz" dedi.

Turhal Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Soylu; "Bölgemizde şeker fabrikası gibi başka bir kuruluş yok. Şeker fabrikasında pancar, küspe, şeker gibi ürünlerin nakliyesi olduğu için nakliyecilerin ayakta durmasına büyük katkı sağlamaktadır. Bu sayede nakliyeciler ayakta duruyor. Turhal Kooperatifi de zaten buranın lokomotifi durumundadır. Turhal Şeker Fabrikası özelleşmeden önce fabrikaya dışarıdan müdahale çok oluyordu. Müdahale olunca da kooperatifler değil, daha çok aracı kurumlar kazanıyordu. Taşıyıcılar Kooperatifi olarak biz taşeron durumuna düşüyorduk. Fabrikayı Kayseri Şeker aldıktan sonra tabi bu iş ortadan kalktı ve doğrudan Kayseri Şeker ile sözleşme yapıldı. Bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çokta mutluyuz. Kayseri Şeker´in bütün şeker fabrikalarını almasını istiyoruz. Turhal Şeker Fabrikasında özelleşmeden önce devletten kalan 27 bin ton son şekerimiz vardı. Taşıma ihalesi için Ankara´ya gittim. Oradaki bütün daire başkanlarına herkese şunu söyledim; ´Bu fabrikalar biran önce satılması lazım". Bu fabrikalar Ankara´da oturmayla yönetilmiyor. Buraya davet ettiğiniz insanların birçoğu Turhal Şeker Fabrikasının nerede olduğunu bile bilmiyor. Ama Turhal Şeker Fabrikasını yönetmeye kalkıyorlar. Gördük ki Kayseri Şeker yöneticileri ve Yönetim Kurulu Başkanımız Hüseyin Akay gecesini gündüze katıyor. Haftada iki defa üç defa sürekli fabrikaya geliyor. Yöneticilerin fabrikaya gelmesi demek buradaki insanların daha iyi çalışması demek, onları motive etmesi demektir. Onun için ben Kayseri Şeker´e özelleşecek şeker fabrikalarının biran önce hem de devrinin verilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Fabrikaların daha iyi çalışması için, kooperatifler için, bölge için, Çiftçi için de diğer fabrikaların da bir önce devredilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kayseri Şeker yöneticileri ile kısa sürede kaynaştıklarını ve çok iyi ilişkilerin olduğunu vurgulayan Soylu; "Biz kooperatif olduğumuz için Kayseri Şeker´in nasıl bir çalışma içerisinde olduğunu görüyoruz. Kayseri Şeker yöneticileri, çiftçi için gecesini gündüzüne katıyorlar. Mesaidir, saattir yok. Her saat bölge müdürü, bölge şeflikleri kantarlarda çiftçi ile beraberler. Bundan çiftçimiz de memnun zaten. Bu ileriki yıllarda daha iyi anlaşılacaktır. Kayseri Şeker ile birlikte daha güzel hizmetler yapabilmemiz, bölge çiftçimizi maus makinesi ile tanıştırmamız için öncelikle arazi toplulaştırma işlerimizin hızlandırılmasını bekliyoruz. Kayseri Şeker yöneticileri ile tanıştık, kısa zamanda kaynaştık. Çok iyi bir bireysel ilişkilerimiz var. Turhal Şeker Fabrikasının uzun yıllar hizmet etmesini bekliyoruz" diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"