TURHAL ŞEKER FABRİKASI'NDA 86. KAMPANYA DÖNEMİ SONA ERDİ

TURHAL ŞEKER FABRİKASI

AKAY: “96 BİN TON ŞEKER ÜRETİLDİ”

2018 yılında yapılan özelleştirme programı kapsamında satın alınarak, Kayseri Şeker Ailesine katılan Turhal Şeker Fabrikası’nda, 86. Pancar Alım Kampanyası sona erdi.

Kayseri Şeker bünyesindeki 2. Kampanyasını, 87 gün boyunca hiçbir kaza yaşanmadan ve kesintisiz üretim yaparak tamamlayan Turhal Şeker’de bu yıl; 5 bin 473 çiftçi ile 136 bin 643 dekar alanda yapılan ekim sonrası, 679 bin Ton pancar karşılığında 96 bin 200 ton şeker üretildi.

Yapılan milyonlarca liralık yatırımın ardından, bazı bölümlerinde günümüz teknolojisine hızlı bir şekilde kavuşturulan Turhal Şeker Fabrikası’nda, bereketli bir yılın ardından 86. Pancar Alım Kampanyası’nda sona ulaşmanın mutluluğu yaşanıyor. Verilen büyük mücadele ve özverinin ardından bugün; özelleştirmede örnek model olarak kabul edilen Turhal Şeker Fabrikası’nın bu noktaya ulaşmasında, tecrübesi ve azimli ekibi ile adeta sektöre rehberlik eden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker’in artık kabuk değiştirdiğini ve sektörde bir başarı hikayesinin baş kahramanı olarak temsil edildiğini ifade etti.

Turhal Şeker Fabrikası’nda çalışanlar ile bir araya gelerek bu anlamlı günde onları yalnız bırakmayan Akay, “Gerek özelleştirme noktasındaki başarımız, gerek yeni kurumsal yapımız, gerekse de sözleşmeli hayvancılık noktasında ortaya koyduğumuz çalışmalar artık; Türkiye’de hem ulusal medyanın, hem de devletin üst makamlarının gündeminde. Bu başarıda sizlerin gücü ve inancı ile yakaladığımız motivasyon inşallah, bizleri çok daha iyi noktalara taşıyacaktır” dedi.

Konuşması sık sık “Turhal seninle gurur duyuyor” sloganları ile kesilen Akay, asıl gurur duyulması gereken kişilerin çalışanlar ve çiftçiler olduğunu da belirterek, “Sizlerin çabasını, gayretini ve duasını devamlı yanımızda hissediyoruz. Sizlerin duası ve çabası ile inşallah tüm engelleri sırasıyla aşacağız. Sizlerin bu desteği omuzlarımızdaki yükü ağırlaştırıyor ama biz bu yükten şikâyetçi değiliz. Bu yük bizi daha fazla çalışmaya teşvik ediyor. Tüm fabrikalarımızdaki insan odaklı yönetim politikamız ve gayretimiz ile Türkiye’de artık örnek bir rol model haline geldik. İnşallah sektörde daha iyi noktalara ulaşacağız. Geçtiğimiz hafta yaptığımız Lansman tanıtım toplantımıza yerel basın mensuplarımızın yanısıra, ulusal medya mensuplarımızı da davet edip, buradaki uygulamaları da yerinde göstermek istedik. Katılım gösteren tüm basın mensupları bize bir şey söyledi. ‘Sizin burada olup bitenleri saklamaya hakkınız yok, burada olup biten tüm başarıları anlatmanız gerekiyor. Bizler bu konuda üzerimize düşeni yapacağız, sizler de bu başarı öyküsünü burada saklı tutmayın’ dediler. Ve sağ olsunlar sesimizi duyurmada bizlere yardımcı oldular” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları