TURHAL'DA 'PANCAR' COŞKUSU

TURHAL

Kayseri Şeker, Turhal Fabrikası’nda 88. pancar alım ve şeker üretim kampanyasını törenle başlattı. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay törende yaptığı konuşmada " Bölge çiftçisine en iyi şekilde hizmet etmek için var gücümüzle mücadelemiz devam edecek" ifadesini kullandı.

Kayseri Şeker, Boğazlıyan ve Kayseri Fabrikaları’ndan sonra Turhal Fabrikasında da pancar alım ve şeker üretim kampanyasını törenle başlattı.

Törenin açılışında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Turhal Şeker Fabrikası’nın, Kayseri Şeker çatısı altında 4’ncü kampanyasının açılışını yaptığına dikkati çekerek şöyle konuştu: "Turhal Şeker Fabrikası, 2018 yılında Özelleştirme İdaresi’nden Kayseri Şeker Fabrikası tarafından alındı. O günden bu güne gerçekten büyük bir başarı ve performans ortaya konuldu. Bir çiftçi kuruluşu olarak böyle bir fabrikayı almaktan dolayı gururluyuz ve bunun değerini biliyoruz ve hak ettiği şekilde burada emek veriyoruz gayret gösteriyoruz. Turhal Şeker Fabrikası bu kampanya döneminde yani 88’inci kampanya döneminde bizim için 4’üncü kampanya döneminde 5267 çiftçi ile sözleşme gerçekleştirmiş ve bu 121 bin dekar alan da bu sözleşmeli üretim gerçekleştiriliyor 121 bin dekar alanda toplamda 723 bin ton pancar hasadı bekliyoruz. 88 gün sürecek kampanya dönemimizde 100 bin ton şeker üreteceğiz."

Turhal Şeker Fabrikası’nın Tokat için çok kıymetli olduğunu dile getiren Tokat Valisi Ozan Balcı ise, "Türk Milletinin, Türk çiftçisinin alın teri ile tabiri caiz ise kendi küllerinden meydana getirdiği bir yapı sadece Turhal’ımıza değil tüm Türkiye’ye değer üreten bir fabrika. İşçilerimizin ve çiftçilerimizin alın teri ile aşkıyla sevgisiyle yükseldi, yüceliyor, değer üretiyor. İnşallah değer üretmeye de devam edecek Şunu ifade edeyim, Kayseri Şeker dolayısıyla Turhal Şeker Fabrikası bölgemiz ekonomisinde bir lokomotiftir. Çok önemsiyoruz, destekliyoruz " şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua, kurban kesimi ve kurdele kesimi ile Turhal Şeker Fabrikası 88’inci pancar alım ve şeker üretim kampanyasını başlattı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları