TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR

TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR

KAMÇI: ?BİR MİLYON TURİSTİ AĞIRLAMAMIZ LAZIM? ...

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ?Turizm Haftası´ yurt genelinde ve ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. İlimizdeki kutlamalar kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve kentteki turizm sektörü yöneticileri ile firmaların temsilcileri ilk olarak Atatürk Anıtı´na çelenk sundu, ardından Vali Süleyman Kamçı´yı makamında ziyaret ettiler.Ziyarette konuşan Vali Kamçı Kayseri´nin turizm değerlerini tanıtmak istediklerini vurgulayarak ?Her yıl en az bir milyon turisti ilimizde ağırlamalıyız? değerlendirmesinde bulundu?
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla tertiplenen etkinlikler yurt genelinde start verdi? İlimizdeki kutlamalar kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve beraberindeki heyet Atatürk Anıtı´na çelenk bıraktı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, ?Bu yıl halk oylamasından dolayı etkinliklerimize geç başladık. 1 hafta süreyle ilimizde çeşitli etkinlikler ile dikkat çekmek, halk arasında turizm bilincini geliştirmek için bir dizi etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu sene geçen yıllardan farklı olarak Yahyalı ilçemizde de tören düzenleyeceğiz? ifadesini kullandı?
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve beraberindeki heyet Valisi Süleyman Kamçı´yı makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler verdiler?
Turizm sektörünün önde gelen isimlerinden oluşan konuklarını ağırlayan Vali Kamçı günün önemine binaen yaptığı değerlendirmede ilimizin turizm açısından potansiyeli olan bir şehir olduğunun altını çizip, yılda en az bir milyon turisti ağırlamamız gerektiğini vurgulayarak şöyle konuitu??Kayseri´nin turizmde daha üst seviyelerde pay alabilmesini sağlamalıyız. Bu anlamda buradaki heyet başta olmak üzere herkese görev düşüyor. Kayseri ile bütünleşmiş güzel bir Erciyes Dağı´mız var. Erciyes Dağı kayak anlamında bu yıl çok daha iyi bir seviyeye geldi. İnşallah gelecek yıllarda çok daha iyi pozisyonlara gelir. Kapadokya´nın bize yakın oluşu otellerimizin bundan yararlanma imkanını doğuruyor. Meşhur pastırma ve sucuğumuz var. Bunlar aslında bir ilin iyi değerlerindendir. Kayseri´ye 300 bin civarında turist geliyor. Bunlarında 30 bin civarı yabancıdır. Bu çok az bir rakam. Kayseri olarak bizim yerli ve yabancı yılda 1 milyon turist almamız lazım. 1 milyon çok büyük bir rakam değil. 100 bin nüfuslu şehirler bile 20 katı şehrine çekiyor. Bu anlamda biz Kayseri´de eksiğiz?
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve beraberindeki heyet daha sonra Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret ederek, Başkan Metin Kösedağ ile görüştü. Kayseri´nin turizm değerlerinin tanıtılması için basın mensuplarına da görev düştüğünü kaydeden Taymuş, yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?Kayseri´nin gerçekten tanıtımına ihtiyacı var. Erciyes´imizi bugüne kadar tanıtamadığımızı düşünüyorum. Sizlere ve bizlere çok büyük görevler düşüyor. Kayseri için elbette iş birliği içerisinde olmak zorundayız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada medya olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmak zorundayız. Bunu zorunluluk olarak hissediyoruz? şeklinde konuştu. HABER : C.ÜSTEN



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti