TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR

TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR

VALİ GÜNAYDIN: ?TURİZMDEN ALDIĞIMIZ PAYI ARTIRMAK İÇİN GAYRET İÇİNDEYİZ?

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan turizm faaliyetleri konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen ?Turizm Haftası´ yurt genelinde tertiplenen türlü etkinliklerle kutlanmaya başladı. İlimizdeki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile start verirken hafta vesilesi  ile değerlendirmede  bulunan Vali Şehmus Günaydın ?Bizler turizm sektörünün içinde olan herkesle Kayserimize turizm alanında değer katmak için, turizmden aldığımız payı arttırmak için çalışma ve gayret içerisindeyiz? ifadesini kullandı.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan turizm faaliyetleri konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen ?Turizm Haftası´ yurt genelinde tertiplenen türlü etkinliklerle kutlanmaya başladı?İlmizde ki kutlamalar  İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş tarafından Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk bırakıldı. Meydandaki törenin ardından Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş Kayseri Valisi Şehmus Günaydın´ı makamında ziyaret ederek kutlama programı hakkında bilgi verdi.

Vali  Günaydın ziyarette yaptığı değerlendirmede Kayseri´nin turizm alanında gerektiğinden çok daha fazla pay alması gerektiğini vurgulayarak  ?Turizm, biliyorsunuz ki ülkemiz için çok önemli bir sektör. Turizm, kendisiyle beraber birçok sektöre de katkı veren ve değer veren bir sektördür. Milyonlarca yerli ve yabancı turistin, turizm hareketlerinde ülke ekonomilerine ciddi katkı verdiğini hepimiz biliyoruz. Son yılarda ülkemizde de, turizm alanındaki yatırımlar ve gelişmeler ülke ekonomimize çok ciddi katkılar sağlıyor. Bizler Kayseri olarak, çalışma arkadaşlarımız, bakanlarımız ve acentelerimizle kısacası turizm sektörünün içinde olan herkesle Kayserimize turizm alanında değer katmak için, turizmden aldığımız payı arttırmak için çalışma ve gayret içerisindeyiz. Sahip olduğumuz kültürel ve tarihi değerler, doğal güzellikler ve var olan tesisler bizim turizmden çok daha fazla pay almamızı gerektiriyor. Şöyle bir baktığımız zaman, kayak merkezimize bu sene 2 milyonun üzerinde ziyaretçi gelmiş. Özellikle, Polonya´dan, Ukrayna´dan ve Rusya´dan kayak turizmi için hedeflediğimiz rakam 8 bin iken, şunu memnuniyetle ifade ediyorum ki 20 binleri aştık ve bunlar çok önemli rakamlar. Bugün, Kapadokya´ya gelen turistlerin birçoğu Kayseri havalimanını kullanıyor. Biz de yapacağımız çalışmalarla, bu ziyaretçileri burada bir gün daha nasıl fazla tutarız bunun hesabını yapmak zorundayız. Bunu sektörle, çalışma arkadaşlarımızla, siyasetçilerimizle hep beraber yapacağız. İnşallah 2019´da turizm sektöründe herkes, istediğini elde eder ve hem Kayseri´miz hem de ülkemiz çok güzel bir yıl geçirir? ifadelerini kullandı?

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş beraberindeki heyet Valiliğin ardından Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ni de ziyaret ederek  medya mensuplarının kutlamalara gösterdiği ilgiye teşekkür ettiler?



“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor