TÜRK KIZILAYI GENEL BAŞKANI AKAR

TÜRK KIZILAYI GENEL BAŞKANI AKAR

VALİ DÜZGÜN BAŞKAN ÇELİK´İ ZİYARET ETTİ?

   Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı Kayseri Şubesi´nin yeni hizmet binası açılışı için geldiği ilimizde açılış öncesi Vali Orhan Düzgün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti . Kızılay´ın faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapan Akar söz konusu faaliyetlere Kayseri bazlı olarak destek talep etti?
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ilimizdeki ziyaret turunun ilk durağında Vali Orhan Düzgün´ü ziyaret etti? Ziyarette Yönetim Kurulu üyeleri ile Kızılay Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu ve Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç´ın da hazır bulundu?
Vali Düzgün ziyarette yaptığı değerlendirmede Kızılay´ın özellikle afet dönemleri başta olmak üzere Türkiye´nin tarihinde çok önemli yere sahip olan sivil toplum kuruluşlarının başında yer aldığını belirterek, şunları kaydetti. ?Bu hizmetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi anlamında da güzel bir binaya sahip olması çok önemli. Bugünde hizmet binasının açılışı yapılacak. Kayserililer hayırseverlik konusunda gerçekten Türkiye´de marka. Kayseri Kızılay Şubesi de diğer şubelere göre önde gelenler arasında yer alıyor. Bunun için ben Kızılay´a destek veren Kayserililere de teşekkür ediyorum. Sizde Kayseri´ye özel ilgi gösteriyorsunuz sizlere çok teşekkür ediyorum. Karşılıklı işbirliği içerisinde Kızılay´ın hizmetlerinin vatandaşlarımıza daha hızlı ve verimli ulaşmasında da el birliği ile çalışacağız.?
Kızılay Genel Başkanı Akar da kabulden dolayı Vali Düzgün´e teşekkür ederek, "Bizim fahri başkanımız Cumhurbaşkanımızdır, illerde de Valilerimizdir. Bu bakımdan Kızılay´a sahip çıktığınız için çok teşekkür ederiz. Gerçekten Kayseri şubemiz temayüz etmiş aktif bir şubemiz, toplumda kabul görmüş insanlardan meydana gelen bir şubemiz. Biz de sürekli arkalarında olduğumuzu belirterek sürekli destekliyoruz. Onlarda hayır işlerinde ellerinden geleni yapıyorlar? ifadesini kullandı?
Konuşmaların ardından Vali Düzgün, Kızılay Genel Başkanı Akar´a ziyaret anısına Kayseri saat kulesinin kristal örneğini hediye ederken Genel Başkan Akar da Vali Düzgün´e Kızılay kumbarası ve Almanak takdim etti. /resimler/2015-8/31/1854291065558.jpg
Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i makamında ziyaret etti. Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar´ın Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaretine Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ve Kızılay yetkilileri de katıldı. Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´nin birçok konuda örnek bir şehir olduğunu belirterek şunları kaydetti? "Hayırsever bir şehir olduğumuzu birçok kez gösterdik. Kızılay´ın faaliyetlerinde de hemşehrilerimiz bu özelliklerini ortaya koydular. İnşallah bundan sonra da duyarlılıkları devam edecek. İnsanların kişisel anlamda dostları oluyor; ama Kızılay kurumsal anlamda herkesin dostu. Hem de kara gün dostu. İnşallah bu dostluk ömür boyu devam edecek"
Kızlay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da, Kayseri´nin Kızılay için çok önemli bir il olduğunu belirtti. Kayseri´nin özellikle hayırseverliğe önderlik etmesi açısından da önemli bir yeri olduğunu ifade eden Akar, "Kayseri´de görev yapan arkadaşlarımız gece gündüz hayır için koşturuyorlar. Hayırseverler de onları yalnız bırakmıyorlar. Hatta Kayseri sınırları dışında da Kayserili hayırseverler hayırlar yapıyor. Kayseri´nin hayırseverliğini her yerde anlatıyoruz" diye konuştu.
Kızılay Genel Başkanı Akar, Kayseri ile alakalı bir lojistik merkez projeleri olduğunu da belirterek önümüzdeki yıllarda bu projeyi gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Mustafa Çelik de Kızılay´ın çalışmalarına canla başla yardımcı olmaya hazır olduklarını kaydetti.
Ziyaretin sonunda Genel Başkan Akar tarafından Başkan Çelik´e Kızılay kumbarası hediye edildi.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı