TÜRK SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI ÜNAL,

TÜRK SAĞLIK-SEN ŞUBE  BAŞKANI ÜNAL,

?YIPRANMA PAYINDA İPE UN SERİLMESİNE SON VERİLSİN ?

Sendika  Şube binasında bir basın açıklaması gerçekleştiren  Türk Sağlık Sen  Kayseri  Şube  Başkanı  Kamil  Ünal  sağlık çalışanlarının yıpranma payı  konusunda 3 yıldır bir  gelişme sağlanamadığını  iddia ederek ?Yıpranma payında ipe un serilmesine son verilsin? ifadesini  kullandı?

Türk sağlık-sen şube  başkanı Kamil Ünal  sendika hizmet binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında  sağlık çalışanlarının yıpranma payının  bir an evvel  yasallaşmasını isteyerek  şunları kaydetti ?2014 yılından itibaren her 14 Mart Tıp Bayramının vazgeçilmez müjdesi olan ve Malum-Sen´in her sene ?kazandık?  ?hayırlı olsun? broşürleri bastırdığı yıpranma payı hakkımızda 3 yılın sonunda somut bir gelişme olmaması tüm sağlık çalışanlarını hayal kırıklığına uğratmıştır.Son olarak 25 Ağustos´ta 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname´de cezaevlerinde görevli infaz ve koruma memurlarına 4 yıla 1 yıl olarak bir yıpranma payı verilmiştir. Bu gelişmeyi eleştirmek bir yana cezaevlerindeki memurların bunu hak ettiğini düşünüyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı söz vermesine rağmen ve bir Kanun Hükmünde Kararname ile bile bu hak rahatça verilirken, neden sağlık çalışanlarının 3 yıldır ısrarla bu hakkının oyalandığı açıklanmalıdır. Sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payında ipe un serilmekten bir an önce vazgeçilmelidir. Son olarak kamu çalışanlarını sukutü hayale uğratan toplu sözleşmede de yıpranma payı konusunda varılan anlaşma tabiri caizse endişe vericidir.   2015 yılındaki toplu sözleşmede yıpranma payını bilim kuruluna havale ederek iki seneyi boşa geçiren Memur-Sen´e bağlı Sağlık-Sen bu seneki hizmet kolu toplu sözleşmesinin 28. Maddesinde yer alan  ?Sağlık kurum ve kuruluşlarında kimlerin hangi şartlarda ve süreyle fiili hizmet süresi zammından yararlanıp yararlandırılmayacağı hususunda çalışma yapılmasına karar verilmiştir.?  şeklindeki bir maddeyi imzalamışlardır.   Sayın Cumhurbaşkanı 5 yıla 1 yıl derken, Kanun Hükmünde Kararname ile de  bir günde infaz memurlarına yıpranma payı verilmişken, yetkili ama etkisiz sendikanın böyle bir maddeye imza atarak personeli guplara ayırmak, birine verip diğerine vermemek hevesleri nereden gelmektedir. Çok merak ediyoruz.  694 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ceza İnfaz Kurumu Müdürü, İdare Memuru, İnfaz ve Koruma Başmemurları, İnfaz ve Koruma Memurları ile Cezaevinde mahkumlarla irtibat ve görev içinde olan diğer çalışanlara yıpranma payı hakkı tanınmıştır. Cezaevinde görevli herkese yıpranma payı bir ayrım yapılmadan verilmiştir. Böylesine bir örnek varken sözde yetkili ama yetkisiz sendikanın bu ayrımı yapma isteği nereden gelmektedir. Yoksa böyle bir durumun alt yapısını hazırlama görevimi kendisine verilmiş ki bu sözleşmenin altına imza atmıştır.   Biz Türk Sağlık-Sen olarak yılın 12 ayı, 365 günü, haftanın 7 günü 24 saat gece-gündüz demeden aralıksız hizmet veren sağlık hizmetlerinde görevli tüm çalışanlara herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan tüm mesleklerde olduğu gibi bir yıpranma payı verilmesini istiyoruz. Daha önce yayınlanan nöbete göre yıpranma payı, 82 yıl çalışılırsa 2.5 yıl yıpranma payı hakkı gibi gerçekleşmesi imkansız bir yıpranma payı istemiyoruz. Bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz. Toplu sözleşmeyi ambulansla götürüp, ilk görüşeceğiz dedikleri yıpranma payı ile ilgili kabul edilen bir maddeyi metne ekleyip çalışanın haklarını masada bırakan, masada kalan hakların bölünüp parçalanmasına da yol açacak maddeleri kabul edenleri de sağlık çalışanlarının takdirine bırakıyoruz.?

HABER: S.ERDOĞAN



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ