TÜRK SAĞLIK-SEN'DEN 'İRMİK HELVALI' DÖNER SERMAYE TEPKİSİ

TÜRK SAĞLIK-SEN

TÜRK SAĞLIK-SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI KAMİL ÜNAL:”SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN SABIR TAŞI ÇATLAMIŞTIR”

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, döner sermayeyi eleştirdikleri basın açıklamasının ardından "Ölenin arkasından irmik helvası dağıtılır" diyerek üyelere ve vatandaşlara irmik helvası dağıttı.

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, Kayseri Devlet Hastanesi poliklinikleri önünde sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması düzenlendi. Burada konuşan Ünal, döner sermayeyi eleştirerek, "Döner sermayeler yükseltilmelidir. Günümüz enflasyonu dikkate alınarak katsayılar yeniden belirlenmelidir. Taban ücretleri artırılmalıdır. Döner sermayelerimiz mutlaka emekliliğe yansıtılmaktadır. Emeklilikte sağlık çalışanlarını bekleyen sefalete bir son verilmelidir. Sistem karmaşık, sorun büyüktür ama kamu iradesi de bunu çözecek güçtedir. Sağlık bakanlığı ve üniversitelerimize bağlı hastanelerde görev yapan fedakar çalışanlarda sorunun çözülmesini dört gözle beklemektedirler. Yöneticilere sesleniyoruz; döner sermayelerde yaşadıkları gelir kaybı nedeniyle çalışanın yaşadığı ekonomik sıkıntı da, evindeki huzursuzlukta vebal sizindir. Bu sorunu çözmek için çaba harcayınız. Kabul edilebilir bir döner sermaye sistemi için gerekli yasal düzenlemeleri bir an önce yapınız. Sağlık çalışanları için artık sabır taşı çatlamıştır. Yönetmelik bir an önce değişmeli, bu sorun çözülmelidir. Çalışanın emeğinin karşılığı teslim edilmeli, ekmeğiyle oynanmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Ünal açıklamanın ardından "Ölenin arkasından irmik helvası dağıtılır" dedi ve üyeler ile vatandaşlar irmik helvası dağıttı.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ