TÜRK SAĞLIK SEN ŞUBE BAŞKANI KAMİL ÜNAL

TÜRK SAĞLIK SEN ŞUBE BAŞKANI KAMİL ÜNAL

PANDEMİ HEMŞİRESİ’NİN HAKKINI ARADI

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kamil Ünal  Şehir Hastanesi Yerleşkesi’nde gerçekleştirdiği basın açıklamasında Baş Hekim Yardımcısına tepki gösterdiği için görev yerinin değiştirildiğini iddia ettiği Pandemi Hemşiresi Zeliha Kadak’ın hakkını arayarak birim amirini ‘Mobbing’ uygulamakla suçlayıp “Umut ediyoruz ki; bundan sonra hakkını arayan personelin yeri değiştirilmez, idareciler mobbing uygulamaz, üzerlerine düşen görevleri hakkaniyet ölçüsü içerisinde, sendikal ayrımcılık yapmadan yerine getirirler” değerlendirmesinde bulundu.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kamil Ünal  Şehir Hastanesi Yerleşkesi’nde gerçekleştirdiği basın açıklamasında Pandemi Hemşiresi Zeliha Kadak’ınBaş Hekim Yardımcısına tepki gösterdiği için görev yerinin değiştirildiğini iddia edip, birim amirini ‘Mobbing’ uygulamakla itham ederek şunları kaydetti.

“ Covid-19 salgınına karşı Kahraman Sağlık Çalışanı Hemşiremiz Zeliha KADAK evinden, ocağından, eşinden ve çocuğundan ayrı, hasret dolu gözyaşlarıyla cephede kahramanca destansı bir mücadeleyle tarih yazmıştır. Tek gayesi, Türk Milletine sağlık hizmeti sunmak, ayrı kaldığı eşi ve kızının da sağlıklarını tehlikeye atmamaktı. Kendisine can siper hane mücadelesi için sizlerin huzurunda teşekkür ediyoruz.

Ancak, sizlerin huzurunda teşekkür ettiğimiz Hemşiremiz Zeliha KADAK, Pandemi Servisinde Ramazan Ayı içerisinde nöbetci olduğu gün, geç gelen iftar yemeği için “Pandemi Psikiyatri Kulesi Whatsup Grup” konuşmasından sonra haksız bir uygulamaya maruz kalmıştır.

Canını hiçe sayarak pandemi servisinde gönüllü olarak çalışan Hemşiremiz Zeliha KADAK’ın, kutsal ramazan ayında 30 dakika geç gelen iftar yemeğini sorguladığı için 24 saat içerisinde sözlü ve yazılı ifadesine başvurulmadan, isteği dışında görev yeri değiştirilmiştir.

Şimdi Şehir Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sultan ŞAHİN’e soruyorum.

*Hemşire Zeliha KADAK suçlu ise neden idari soruşturma başlatmadınız?

*Hemşire Zeliha KADAK suçsuz ise neden ivedilikle görev yerini değiştirdiniz?

*Görev yerini neye istinaden değiştirdiniz?

*Birilerine şirin gözükmek için mi yaptınız? *Her hakkını arayan kahraman sağlık çalışanlarının yerini mi değiştireceksiniz?

*Her hakkını arayan kahraman sağlık çalışanları hakkında sudan sebeplerle soruşturma mı açtıracaksınız?

*Müdürlüğünüze bağlı birimlerde görev yapan kahraman sağlık çalışanlarına bu cezayı vererek mobbing mi uyguluyorsunuz ?

Unutmayınız ki, oturduğunuz makamlar hizmet makamlarıdır. Personenelemobbing uygulama yeri değildir.Umut ediyoruz ki; bundan sonra hakkını arayan personelin yeri değiştirilmez, idareciler mobbing uygulamaz, üzerlerine düşen görevleri hakkaniyet ölçüsü içerisinde, sendikal ayrımcılık yapmadan yerine getirirler.”



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı