TÜRK SAĞLIK-SEN KAYSERİ 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI UZ. DR. ÜNAL POLAT: “SAĞLIKTA NÖBETLER MÜEBBET, KARŞILIĞI İSE SEFALETTİR”

TÜRK SAĞLIK-SEN KAYSERİ 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI UZ. DR. ÜNAL POLAT: “SAĞLIKTA NÖBETLER MÜEBBET, KARŞILIĞI İSE SEFALETTİR”

Türk Sağlık-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Uz. Dr. Ünal Polat, “Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından birisi de yoğun iş gününün ardından karşılaştıkları yorucu ve uzun saatler süren nöbetlerdir. 25 yıl görev yapan bir hemşirenin 3.5 yılını

Uz. Dr. Polat, “Gece nöbetleri, Acil servis nöbetleri, hafta sonu nöbetleri, çalışanların sosyal hayatını sıfıra indiren sürekli icap nöbetleri, 112 nöbetleri, karşılığı ödenmeyen nöbetler… Liste böyle uzayıp gidiyor. Nöbetlerle ilgili sağlık çalışanlarının ne düşünüyor diye baktığımızda ortada büyük bir memnuniyetsizlik var. Sağlık çalışanlarının yüzde 90’ı nöbet tutmak istemiyor” diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Sağlık çalışanları için büyük bir sorun haline gelen nöbetlerin temel nedeni çalışan yetersizliğidir. Yeterli çalışanın olmaması nedeniyle çözülemeyen nöbet sistemi ile çalışanlar ‘Mesai-Nöbet-İcab’ denklemi ile karşı karşıyadır. Bu durum sağlık hizmetlerinin kalitesini etkilemekte, çalışanın memnuniyetsizliğini arttırmakta ve iş verimini düşürmektedir.
Sağlık çalışanları böylesine bir fedakârlıkta bulunurken, ne yazık ki komik nöbet ücretlerine mahkumiyet devam etmektedir. Nöbet sorununun çözümüne çare üretmeyenler, çalışanların alın terini görmezden gelmektedir. Bugün bir uzman tabip’ bir saat nöbet karşılığında 7.38 TL, pratisyen hekim, 6,65 TL, diş hekimi 5.91 TL, Mesleki yüksek öğrenim görmüş ebe, hemşire ve sağlık çalışanları 4.43 TL, Lise dengi mesleki öğrenim görmüş ebe, hemşire ve sağlık çalışanları 3.69 TL, diğer tüm çalışanlar ise 2.58 TL nöbet ücreti almaktadır. 2000 TL alan bir işçi ise fazla çalıştığı her saat için 13.3 TL ücret almaktadır. Yetkililere sormak isteriz; Kutsal bir vazifeyi yerine getiren sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığı bu ücretlerle karşılanabilir mi?
Görüldüğü gibi sağlık çalışanları bu konuda açıkça mağdurdur. Nöbetlerin karşılığı olarak görülen bu ücretlerde sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığı değildir. Çalışanların yaptığı fedakarlıkla mukayese edildiğinde dikkate alınmayacak kadar gülünçtür. Yani Sağlıkta Nöbetler müebbet, karşılığı ise sefalettir. Önceliğimiz ve temel beklentimiz yeterli istihdam çalışması yapılarak nöbetlerin mümkün olabildiğinde asgari düzeye indirilmesidir. Hali hazır da tutulan nöbetlere verilecek ücretlerin makul bir düzeye getirilerek çalışanın emeğinin karşılanmasıdır.”


ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı