TURKCELL`DEN, İŞ`TE TEKNOLOJİ HAMLESİ TOPLANTISI

TURKCELL`DEN, İŞ`TE TEKNOLOJİ HAMLESİ TOPLANTISI

Türkiye`deki iletişim ve teknoloji şirketlerinden Turkcell`in, şirketlerin başarısına katkıda bulunmak, onların, çevik, akıllı ve rekabetçi olmalarını sağlamak amacıyla Anadolu’da ``İş’te Teknoloji Hamlesi`` toplantılarının ilki Kayseri`de yap

Ünlü televizyoncu Kadir Çöpdemir`in sunuculuğunu yaptığı toplantının açılışında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, dünya devi bazı firmalardan örnekler vererek, ``Teknolojiyi iyi okuyamayan şirketler ve firmalar yok oluyor. Ancak teknolojinin 5 yıl, 10 yıl sonrasını gören, ona göre kendini geliştiren firmalar ise büyüyor`` dedi.
Konuşmasında, işadamı olmakla yönetici olmak arasında fark bulunduğunu ifade eden Ciliv, ``Size bir teklif gelir ve bir şirketi yönetmeniz istenir. Siz de o zamanki şartlar dahilinde size verilen işi en iyi şekilde yapmaya çalışırsınız. Ancak işadamı olmak farklı bir şey. İşadamı olmak, kolay değil. Hem bugünü yöneteceksiniz hem de 3,5,10 yıl sonrasını öngörüp ona göre pozisyon alacaksınız. Bu durumda ileriyi görebilen işadamları, lider olurlar. Lider olmak çok önemli`` diye konuştu.
Ciliv, dünyada bir teknoloji devrimi yaşandığını ve dünyanın gelişip değiştiğini vurgulayarak, ``Dünya devi olarak isimlendirdiğimiz firmaların, şirketlerin yöneticileri, artık kendi ofislerinde işleri takip etmiyor. Ofislerinde ya da şirket merkezlerinde toplantılar yapmıyorlar. Müşterilerinin bulunduğu yerlere giderek birebir görüşüyorlar ve ofisteki ya da dünyanın diğer bir yerindeki işlerini ise mobil internet üzerinden takip ediyorlar. Mobil internet sayesinde her yer ofis olabiliyor`` ifadelerini kullandı.
Dünyadaki en büyük bilişim ve iletişim şirketi olan Mc Kinsey`in, dünyayı değiştirecek 5 teknolojiyi açıkladığını bildiren Ciliv, ``Bunların başında mobil internet geliyor, sonra sırasıyla bilgiye ulaşmada yapay zekayla otomasyon, makinalar arası iletişim, bulut teknolojisi ve gelişmiş robotlar geliyor. Turkcell`in ana ilgilendiği konular da bu listedeki ilk 4 maddedir`` dedi.
Ciliv, konuşmasında, Turkcell`in şirketlere ve firmalara sunduğu kolaylıklardan da bahsederek, bu imkanlar sayesinde firmaların rekabet güçlerini artırdıklarını, pazarlama ve satış masraflarını da ciddi oranda azalttıklarını söyledi. Ciliv, küresel ekonomik krizin yaşandığı 2008ve 2009 yıllarında Turkcell`in, mobil internet ve 3G teknolojisine 10 milyon liralık yatırım yaptığını da sözlerine ekledi.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, toplantıda yaptığı konuşmada, bundan birkaç yıl önce yine Turkcell`in Kayseri`de yaptığı toplantıda, mobil internetten bahsedildiğini, bunun ise artık hem özel hayatı hem de iş hayatını kolaylaştırdığının görüldüğünü kaydetti.
Toplantıda konuşan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da, teknolojinin ve iletişimin insanoğlunun tarih sahnesine çıkmasıyla birlikte başladığını, iletişimde denenen yöntemlerin bugün mobil internet ile zirveye ulaştığını söyledi.
Bu arada, ünlü televizyoncu Kadir Çöpdemir`in, teknolojinin Türkiye`deki ve dünyadaki bazı uygulamalarının karşılaştırıldığı fotoğraflarla zenginleştirdiği anlatımı, salonda ilgiyle izlendi. Geçen sene oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden sonra Galatasaraylı futbolcu Sabri`nin, Fenerbahçe kalecisi Volkan`ın boğazını sıktığı fotoğraf ile Real Madrid-Barcelona derbisinden sonra Real Madridli Ronaldo ile Barcelonalı Messi`nin tokalaştığını gösteren fotoğrafları peş peşe gösteren Kadir Çöpdemir, ``Biz biraz ikili ilişkilerimizde ya da teknoloji kullanırken ruh istiyoruz. Bizi heyecanlandırmasını istiyoruz`` yorumunu yaptı.
Toplantının ilerleyen bölümlerinde ise firma ve şirket sahibi ile temsilcilerine, Turkcell`in firmalara sunduğu kolaylıklar hakkında Turkcell yetkilileri tarafından bilgiler verildi.



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı