TÜRKİSTANLILARIN SONU BORALTAN FACİASI GİBİ OLMASIN

TÜRKİSTANLILARIN SONU BORALTAN FACİASI GİBİ OLMASIN

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Tayland’ta gözaltında bulunan Uygur Türklerinin Türkiye tarafından resmen istendiği haberlerini sevinçle karşıladıklarını belirterek, “

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, yaklaşık bir yıl önce Doğu Türkistan’da ki Çin zulmünden kaçarak Tayland’a geçen 300 Uygur Türk`ü için Türkiye’nin resmen devreye girmesinin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, “ Oradaki kardeşlerimizin çoğu çocuk, yaşlı ve kadınlardan oluşuyor. Çin hükümeti Tayland’a baskı yaparak tekrar Çin’e iade edilmelerini istiyor. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse 300 Uygur Türkünün hepsinin idam edileceği biliniyor. Oradaki tutukla kardeşlerimizle yapılan görüşmelerde hepsi Türkiye’ye gelmek istiyorlar. Çünkü geri iade edilmeleri halinde kendilerinin öldürüleceğini biliyorlar” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoplu’nun önceki gün bir açıklama yaparak, “"Biz Tayland`da Uygur Türklerini Türkiye`ye almak istediğimizi söyledik. İstemedikleri ülkeye gönderilmemesi gerektiği hususundaki düşüncelerimizi de aktardık” açıklamalarının kendileri için bir umut ışığı doğurduğunu kaydeden Erkinbeğ Uygurtürk, “ Ancak Dışişleri Bakanlığımızın elini çabuk tutması ve tüm yolları deneyerek Uygur kardeşlerimizi biran önce Türkiye’ye getirmesini istiyoruz”
BORALTAN GİBİ OLMASIN
Çin zulmünden kaçıp Tayland`a sığınan ve Türkiye`nin kendilerini kabul etmesini bekleyen Uygurların hikâyesi ister istemez akla 1945 yılında yaşanan Boraltan Köprüsü hadisesini getirdiğine dikkat çeken Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, “ Tarihte hatırlanacak olursa 1945 yılında Stalin zulmünden kaçan 146 Azeri Türkü Türkiye`ye sığınmıştı. Boraltan komutanı durumu Ankara`ya iletmiş ve "Azerileri teslim edin" cevabını almıştı. Bunun üzerine komutan Azerileri Rus askerlere teslim etmiş ve ardından 146 Azeri Boraltan Köprüsü`nde şehit edilmişti. Şimdi Tayland`a sığınıp Türkiye`den umut bekleyen Uygur Türklerinin de en büyük korkusu, Çin`e teslim edilmeleri halinde kurşuna dizilmek” diye konuştu.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”