TÜRKİYE 3 KEZ TÜTÜNLE MÜCADELE KONUSUNDA

TÜRKİYE 3 KEZ TÜTÜNLE MÜCADELE KONUSUNDA

ÖRNEK ÜLKE OLDU

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birim Sorumlusu Osman Demir, ?Dünya Sağlık Örgütü Türkiye´yi 3 kez tütünle mücadele konusunda örnek ülke olarak göstermiştir? değerlendirmesinde bulundu.

Birim Sorumlusu Osman Demir  ?Tütünle Mücadele çalışmaları, kapsamında Türkiye genelinde ilk 1998´ yılında 4207 sayılı kanun hazırlanmasıyla başladığını belirterek Kayseri olarak 2008 yılından bu yana tütün denetimlerini aynı gayretle yürütmekteyiz. Sigara bırakma konusundaki poliklinik hizmetleri ve sigara bırakma ilaçlarını ücretsiz olarak dağıtmaya devam etmekteyiz? diyerek şöyle konuştu;

?2018 yılında Bakanlık 700 bin sigara bırakma ilacı almış olup,  ilimize gönderilen ilaçların tamamı şu ana kadar tüketilmiştir. Bu husustaki en önemli çalışmamız kapalı alanda sigara tüketilmesi ve kanuna uygun olmayan şekilde tütün ürünlerinin satılması ile ilgili 4207 sayılı kanun çerçevesinde işlemler yapmaktır. Toplamda 22 tane denetim ekibimiz bulunmaktadır. Ekiplerimiz 7 gün 24 saat esasına göre hizmet vermekte olup yıl içerisinde her işletmeyi 2 kez denetleyecek şekilde planlıyoruz. İkram ve eğlence sektörüne ise yıl içerisinde 6 kez denetim gerçekleştiriyoruz. İlk 11 ay kapsamında 42356 denetim yapılmış olup, 564 ihlal tespit edilmiştir. 402 işletmeye idari para cezası, 8 işletmeye kapatma cezası, Sigara içen 564 şahısa 124 TL olmak üzere ceza uygulaması yapıldı.  11 ayda  834 bin Tl idari para cezası uygulandı. Burada vatandaşlarımızın farkındalığı bizim için çok önemli olup, bunun için bizleri 184-155-156 numaraları arayarak ihbarda bulunabilirler. Bu kapsamda 11 ayda 2934 ihbar gelmiş olup,324 işletmede ihlal tespit edilmiştir. Kasım ayı içerinde Bakan Yardımcımız Prof. Dr.Emine Alp Meşe ile beraberinde gelen heyet ilimizde bir değerlendirme toplantısı yaparak şehrimize gelip çapraz denetim yapılması planlandı. 7 Aralıkta başlayan çapraz denetimler 1 hafta sürmüştür. Toplam 35 ilden gelen 60 tane denetimcinin katılımı ile çapraz denetim gerçekleştirildi. Denetimlerimiz gece 2 ye kadar tüm il ve ilçelerde çapraz denetim olarak gerçekleştirildi. Birden fazla ekip aynı anda sahada olduğu için toplamda 4249 tane denetim yapıldı. Bu denetimlerde 226 tane ihlal tespit edilmiştir. Haricinde 172 tane ihbar sistemimize düşmüş olup bu ihbarlardan da 17 tanesinde ihlal tespit edilmiştir. Yasal uyarı levhası eksik olan işletmelere, sigara içtiği tespit edilen şahıslara, kapalı alanlarda sigara içiren işletmelere, sigara ürünü reklamı olarak adlandırdığımız promosyon ürünlerinin satışını yapan yerlere cezai işlemler uygulanmıştır. Bu bir haftalık süre içerinde toplamda 614 bin TL para cezası uygulanmıştır.?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor