TÜRKİYE, AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN ARASINDA SAVUNMA İŞBİRLİĞİ

TÜRKİYE, AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN ARASINDA SAVUNMA İŞBİRLİĞİ

MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ÖZDEMİR: ?TÜRKİYE; KENDİ GEMİSİYLE, KENDİ KAYNAĞINA ULAŞACAKTIR?

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti, Gürcistan Hükümeti ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Savunma Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi üzerine MHP Grubu adına açıklamalarda bulundu.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir; Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti, Gürcistan Hükümeti ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Savunma Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasına, ?Bu kanun teklifini desteklediğimizi ifade etmek isterim. Özellikle Sovyetler Birliği´nin yıkılmasının ardından 3 ülkenin geliştirmiş olduğu ilişki seyri, bugün hakikaten sadece bölgemize değil, dünyaya örnek olacak ve aynı zamanda bölgemizin istikrarıyla birlikte tüm dünyanın geri kalanının istikrarına katkı sağlayacak bir düzlemde ilerlemeye devam ediyor. Bu, son derece olumludur.? açıklamasını yapmış ve kırılgan coğrafyaların başında gelen Kafkasya coğrafyası gibi bir bölgeyle birlikte, aynı zamanda 3 ülkenin iş birliğinin Orta Doğu coğrafyasına da tesir ettiğinin gözlemlenmesi gerektiğini ifade etti?

Özdemir, son yıllarda Doğu Akdeniz´de bulunan hidrokarbon yataklarının sadece buraya kıyısı olan ülkelere değil ama aynı zamanda küresel düzlemde bazı ülkelerin de dikkatinin bu alana çekilmesine sebebiyet verdiğinin altını çizerek ?Dikkat buyurunuz, bu alanda tahminlere göre 1,7 milyar varil petrol bulunmaktadır. Yine, 122 trilyon fitküp doğal gaz gibi bir miktardan bahsedilmektedir ki bu hem küresel petrol piyasasını hem de küresel doğal gaz piyasasını baştan sona etkileyecek, siyasi bazlı sonuçları olacak, ciddi sonuçları olacak bir kaynağın varlığına işaret ediyor. İşte, böylesi bir dönemde ülkemizin Fatih ve Barbaros gemisiyle beraber Doğu Akdeniz´de uluslararası deniz hukuku gereğince bize ait olan alanlarda arama, tarama ve sondaj faaliyetlerini icra etmesini de önemsediğimizi ifade etmek istedim. İnşallah bu çabalar netice verir ve Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi gemisiyle kendi mavi deniz alanlarında kendi kaynağına ulaşır ve bu kendi kaynağını da yine millî imkânlarla kullanarak Türkiye´nin kendisine katkı sağlar düşüncesini taşıyorum.?

Başka bir hususun da son derece önemli olduğunu ifade eden Milletvekili Özdemir devamla, ?Fransa´ya ait olan bir enerji şirketinin Güney Kıbrıs Rum kesiminin ilan ettiği sözde parsellerde yapacağı arama tarama faaliyetlerinde Fransız donanmasının bu Fransız enerji şirketine eşlik edeceği ve bunu koruyacağı hususu. Kime karşı? Güya Türkiye´ye karşı. Kimin alanlarında? Türkiye´nin sahip olduğu deniz alanlarında.? açıklamasında bulundu?

Aynı zamanda TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi de olan Vekil Özdemir, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesiminin bu anlamda Avrupa Birliğini ön plana sürdüğünü ifade ederek, ?Kaldı ki bahse konu olan anlaşmalar çerçevesinde Yunanistan´ın burada herhangi bir askerî üs kuramayacağı ortadayken, işte, dikkat edilmesi gereken husus karşımıza çıkıyor. Fransa´nın buraya getireceği donanması ve askerlerinin Avrupa Birliğinin daha evvelden kurmuş olduğu, adına "PESCO" adı verilen ortak Avrupa Ordusu çerçevesinde taşınabileceği ifade ediliyor.? değerlendirmesinde bulundu?

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sözlerinin sonunda önümüzdeki dönemde Doğu Akdeniz konusunun daha fazla gündemimize geleceğinin altını kalın çizgilerle çizerek ?Ancak burada Kıbrıs Türkü´nün hak ve menfaatlerini korurken, ülkemizin Doğu Akdeniz´de yer alan Mavi Vatan hudutlarını hassasiyetle ve kararlılıkla korurken, Kıbrıs üzerindeki garantörlük haklarımızı da korumamızın elzem olduğunu ifade ediyorum? diyerek sözlerini noktaladı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı