TÜRKİYE EĞER BİR SIÇRAMA YAPACAKSA

TÜRKİYE EĞER BİR SIÇRAMA YAPACAKSA

BUNU KOBİ´LER ÜZERİNDEN YAPACAK?

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Mayıs ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye´nin kalkınmada daha hızlı hareket etmesinin yolunun KOBİ´lerden geçtiğini belirterek, ?Türkiye eğer bir sıçrama yapacaksa bunu KOBİ´ler üzerinden yapacak? dedi.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısı 23 Mayıs 2016 tarihinde Odamız konferans salonunda yapıldı. KOSGEB Kayseri Müdürü Ahmet Özbekler´in konuşmacı olarak katıldığı toplantıya KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, yeni kurulacak hükümetin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, başarılar diledi.
Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Mayıs ayı meclis toplantısının ana gündeminin KOBİ´ler olduğunu belirterek, KOBİ´lerin gelişip kalkınmasına yardımcı olacak destekler hakkında bilgi almak üzere bu ayki meclis toplantısına KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler´i davet ettiklerinin açıkladı.
Türkiye´nin kalkınmada daha hızlı hareket etmesinin yolunun KOBİ´lerden geçtiğini ifade eden Başkan Boydak, ?Türkiye eğer bir sıçrama yapacaksa bunu KOBİ´ler üzerinden yapacak. Büyük işletmelerden ziyade küçük ve orta boy işletmelerin Türkiye´ye hamle yaptıracak potansiyele sahip olduğunu bilmekteyiz. Kendimizi gelişmiş ülkelerdeki KOBİ´lerle mukayese ettiğimizde önümüzün çok açık olduğu görmekteyiz. Türkiye´nin temel sorunlarının başında işsizlik meselesi gelmekte. Bunun temel çözümünün de KOBİ´leri geliştirmekten geçtiğini bilmekteyiz. KOBİ´lerimiz istihdamın büyük bir yükünü çekmekte ancak bu işletmelerimizi biraz daha geliştirirsek, işsizlik sorunlarımızı daha da azaltırız diye düşünmekteyiz. İnsan kaynağı konusunda bir sorunumuz yok. Yeter ki bu insanlarımızın önünü açabilelim. Son zamanlarda kamunun KOBİ´lerimize bakış açısı da daha destekleyici mahiyette. Kayseri´deki işletmelerin yaklaşık yüzde 95´i de KOBİ´lerden oluşmakta. Dolayısı ile Kayseri sanayisi açısından da KOBİ´lerimizin önemi çok büyük. Onun için bugün KOSGEB İl Müdürümüzden KOBİ´lerimize yönelik destekleri dinleyeceğiz? dedi.
Yeni hükümetin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Boydak, ?Hepimizin bildiği gibi AK Parti kadrolarında ve hükümette değişiklikler oldu. Süreci hep beraber izledik. Memleketimize hayırlı olsun. İktidar partisinin kendi takdiridir. Biz buna saygı duymak zorundayız. Yeni Başbakanımızın geçmiş yıllardaki faaliyetlerine baktığımız zaman, yatırımcı bir yanı olduğunu görmekteyiz. Bunun bizim menfaatimize olacağı, Türkiye´nin ana gündeminin tekrardan ekonomi olacağı ve büyüme trendimizin süreceği bende hasıl oldu. İnşallah bu beklentimizde yanılmayız. Sayın Binali Yıldırım´ın ?Laf üstüne laf koyma zamanı değil, taş üstüne taş koyma zamanı´ şeklindeki açıklaması icraatçı bir Başbakan olacağının sinyallerini vermekte. Bu süreçte Kayserimizin de unutulmaması gerekir. Kayseri Milletvekillerimizin de başta bakanlık olmak üzere etkin görevler almasını bekliyoruz. Bunu Kayserimizin temsili bakımından çok önemsemekteyiz? diye konuştu.
Başkan Boydak, Türkiye´nin özellikle ekonomik alanda bekleyen bir takım işlerinin olduğunu ve bunların kademe kademe yerine getirileceğine inandıklarını belirterek, bu dönemin Türkiye açısından büyüme eksenli ve terörle mücadelede netice alınmış bir dönem olmasını temenni ettiklerini söyledi.
Ekonomide bir miktar çalkantılar olduğunu ancak makroekonomik dengelerin yerinde olduğunu ifade eden Başkan Boydak, ekonomi yönetiminde konjonktürel değişikliklerden ziyade daha kurumsal bir yaklaşım sergilenmesinin geleceğe daha güvenle bakmalarına vesile olduğunu belirtti.
Kardeşlerinden bir tanesinin tahliye olduğunu belirten Başkan Boydak, ?Bu konuda sizlerden birçok tebrik telefonu aldım, hepinize teşekkür ediyorum. Hacı Bey´in hepinize çok selamı var. İnşallah temennimiz diğer kardeşimin, diğer hemşerilerimizin ve işadamlarımızın da bir an önce hürriyetlerine kavuşması. Bunlar bu dönemde karşılaştığımız meseleler. Çok ta üzerine gitmeye gerek yok. Bir takım sorular sorulacaktır, sorulan sorulara cevaplar verilecektir. Hemşerilerimizin büyük oranda geçmişte yapmış oldukları hayır hasenat faaliyetlerinden dolayı bu işlerle uğraştıklarını biliyoruz. İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur. Allah daha büyük imtihanlara maruz bırakmasın? dedi.
Son olarak tüm katılımcıların ve işadamlarının Ramazan aylarını tebrik eden Başkan Boydak, kazasız belasız bir şekilde bayrama ulaşmaları temennisi ile konuşmasını tamamladı.
Daha sonra kürsüye gelen KOSGEB Kayseri Müdürü Ahmet Özbekler, KOSGEB destekleri hakkında KAYSO meclisine bilgiler verdi.
Özbekler, Genel Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, Ar-Ge, İnovasyon Ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Kobigel Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı, Meslek Kuruluşu Proje Destek Programı ve Gelişen İşletmeler Piyasası Kobi Destek Programı adı altında toplam yedi ayrı destek programlarının olduğunu, bir firmanın aynı anda en fazla üç destek programından yararlanabileceğini söyledi.
Destek oranlarının geçmiş yıllara göre daha da artırıldığını açıklayan Özbekler, sanayicilerin kendilerini ziyaret etmeleri halinde KOSGEB uzmanları tarafın her türlü bilgi ve desteğin verileceği söyledi.



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"