TÜRKİYE SANDIĞA GİDİYOR

TÜRKİYE SANDIĞA GİDİYOR

55 MİLYON SEÇMEN 167 BİN 140 SANDIKTA OY KULLANACAK ?

Cumhuriyet Tarihi´nin 7. Referandumu için sandığa gidecek olan 55 milyon 319 bin seçmen yurt genelinde 167 bin 140 sandıkta ?Cumhurbaşkanlığı Sistemi´ ni getiren 18 maddelik yeni anayasa değişikliğini oylayacak? 2746 sandığın kurulacağı ilimizde ise 931 bin 951 seçmen oy kullanacak? Sabah 08.00 ? 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan oy kullanma işleminde seçmenler ?Evet´ yada ?Hayır´ yazılı bölümleri mühürleyerek tercihlerini gerçekleştirecekler?
Türkiye 16 Nisan 2017 ? Pazar günü sandık başına giderek Cumhuriyet tarihinin 7. Referandumu için oy kullanacak?.
Yurt genelinde 55 milyona yakın seçmenin oy kullanacağı seçimde ilimizde de 931 bin 951 seçmen sandık başına gidecek ? Sabah saat 08.00´de başlayacak olan oy verme işleminde seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek. Kağıdı bulunmayıp kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz edecekleri kimlik belgeleri yani nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı, basın kartı ile oy verebilecekeler?
Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdı veya T.C. kimliğini ispata elverişli belgeyi ibraz etmesi gerekecek.
Seçmenler, Yüksek Seçim Kurulu´nun ´´www.ysk.gov.tr´´ internet sitesinden de hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilecek.
Halk oylamasında, "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranlı sarı renkli zarflar ve beyaz renk üstünde "Evet", kahverengi renk üstünde "Hayır" ibareleri bulunan iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile "tercih" mührü kullanılacak.
Kayseri geneli ve 16 ilçe ile, Erkilet Gümrük Kapısı (Havaalanı) ve cezaevlerinde bulunan 2746 sandıkta , 931 bin 951 seçmen mühürü eline alarak anayasa değişikliği ile ilgili kararını ortaya koyacak?
Yurt genelinde katılımın% 90´ları bulması beklenirken, hemen her kesimden sandığa gidilmesi yönünde telkinde bulunuluyor?



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi