TÜRKİYE VE DÜNYADA BİR İLK

TÜRKİYE VE DÜNYADA BİR İLK

Başkan Mustafa Çelik, Mini Terminal projesinin Türkiye ve dünyada bir ilk olduğunu söyledi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin model alınacak projelerinden birisi olan Mini Terminaller Projesi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve sektörün temsilcilerinin katılımıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan Başkan Mustafa Çelik, Mini Terminal projesinin Türkiye ve dünyada bir ilk olduğunu söyledi.

Şehrin 6 farklı bölgesine yapılan Mini Terminaller Fuzuli Caddesi´ndeki Mini Terminal önünde gerçekleştirilen programla tanıtıldı. Tanıtım programına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektörü Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

?VERİMLİLİK ARTTI, ŞEHİR ULAŞIM KİMLİĞİ KAZANDI?

Tanıtım programında bir konuşma yapan Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektörü Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, Kayseri´de 117 acente ve 53 servis aracı ile verilen hizmetin yerini Mini Terminallerin almasının çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Kiralar ve servis araçlarının maliyetiyle otobüs işletmeciliğinin sürdürülemez hale geldiğini ve havayoluna kayan yolcuları çekmek için maliyetleri daha da indirmek zorunda olduklarını vurgulayan Yıldırım, ?Medeni bir şekilde, şehre ulaşım kimliği kazandırmış 6 terminal artık sektörün ihtiyacını karşılıyor. Bu projeyle ulaşımda verimlilik arttı. Kayseri bu anlamda bir ilki yaptı. Sektörümüze çok büyük katkı sağlayacak ilk adımın atılması nedeniyle Başkanımıza teşekkür ediyorum? dedi.

Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da konuşmasında, belediyelerin halkın hayatını kolaylaştırmak için var olduğunu belirtti. Gülsoy, projeyle halkla birlikte işletmecilerin de menfaatlerinin korunduğunu kaydetti. 

?SAATE BAKIP MESAİ DOLDURANLARDAN DEĞİLİZ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise görev sürelerinin sonuna kadar aynı hızla çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Kendilerine verilen sorumluluğun farkında olduklarını ifade eden Başkan Çelik, ?Önceki gün en önemli ulaşım yatırımlarımızdan birisi olan Hulusi Akar Bulvarı üzerinde Kayseri´nin ilk tüp geçidinin önce protokolünü imzaladık, ardından tanıtımını gerçekleştirdik. Dün gönül belediyeciliğinin önemli bir halkası olan ve ülkemizde örneği bulunmayan Engelsiz Çocuk Evi projemizin ikincisinin temelini attık. Bugün yine Türkiye´de ilk olan Mini Terminallerimizi ve bu terminaller vasıtasıyla vermiş olduğumuz hizmeti tanıtacağız. Önümüzdeki hafta Türkiye´nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi´nin temelini atacağız. Gördüğünüz üzere saate bakıp mesai dolduranlardan değiliz. Son güne ve son saate kadar şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz? dedi.

4 yıl içinde ulaşım alanında yaptıkları yatırımları dile getiren ve Mini Terminallerin de bu yatırımlar arasında olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Çelik, Mini Terminal modelinin Türkiye´de ilk olduğunu söyledi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım bu arada söze girdi ve projenin dünyada da ilk olduğunu kaydetti. Başkan Mustafa Çelik, model alınacak bir proje yaptıklarını belirterek, bu projenin hem kamu hem otobüs işletmecilerine hem de vatandaşa fayda sağladığını söyledi. Fuzuli Cadde´sinin yanı sıra Yoğunburç, Talas, Yeşil Mahalle, Beyazşehir ve Belsin´de mini terminaller bulunduğunu ifade eden Başkan Çelik, terminal içerisinde otobüs firmalarının yazıhaneleri, Kent Ekmek büfeleri ve ödeme noktalarının da bulunduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Fuzuli Caddesi´nde bulunan Mini Terminal katılımcılar tarafından gezildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"