TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ´NİN

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ´NİN

BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE ULAŞTI?

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından her yıl düzenlenen Kültür, Sanat ve Başarı Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine ulaştırıldı?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda gerçekleşen etkinliğe İl Kültür Turizm Müdür İsmet Taymuş, Kocasinan Belediyesi Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Selim Tunçbilek ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda ilimiz yazarları  iştirak etti?

Törenin  açılışında konuşan Kocasinan Belediyesi Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,?Şehrin kültür hayatına baktığımızda uzaklara gitmeyip meydanda kafanızı çevirdiğiniz zaman orada Hunat Hatun Medresesi, biraz kafanızı çevirdiğiniz zaman Sahabiye Medresesi, azıcık uzakta görmediğiniz bir yerde şuanda sadece yıkık olarak Hoca Hasan Medresesi var. Orayı da inşallah Kocasinan Belediyesi olarak bir gayret çabası içerisinde yapacağız. Davud el- Kayseri dediğimiz zaman bu şehrin hayatına büyük eserler koymuş ve medeniyetimizin yapı taşlarından bugünkü adıyla YÖK Başkanı, Rektörlerin rektörü hocası demek doğru bir tabir olur. Kayseri böyle bir insan yetiştirmiş bir topraktır. Böyle bir topraklarda sanatçılar ve yazarlar yetişmelidir? ifadesini kullandı?

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Selim Tunçbilek ise, ilerleyen günlerde de 40´ıncı yıl etkinlikleri gerçekleştireceklerini  duyurarak  ?40´ıncı yıl anmalarında bazı sürprizlerimiz olacak. Bunlardan biri Necip Fazıl Kısakürek anması. Ayrıca, şehrimizin yetiştirdiği ve kültür-sanata hizmet eden 40 şahsiyete de ödül takdimimiz olacak? değerlendirmesinde  bulundu?

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Türkiye Yazarlar Birliği Kültür Kayseri Şubesinin 2016 yılı  Kültür, Sanat ve Başarı Ödüllerine layık gördüğü isimlere ödülleri takdim edildi? Ödül alan isim ve kuruluşlar şöyle listelendi?

Üstün Hizmet Ödülü- Muhsin İlyas Subaşı,Hikaye Ödülü- Ahmet Sıvacı,Şiir Kitabı Ödülü- Burhan Kale,Deneme Ödülü- Mustafa İbakorkmaz,Roman Ödülü- Vedat Ali Tok,Dergicilik Ödülü- Erciyes Dergisi,Vakıfcılık Ödülü- Hayrullah Adnan Şişlioğlu,Kültür Sanat Özel Ödülü- Dr. İsmail Gökşen,Belediyecilik Ödülü- Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kamu Yayıncılığı Ödülü- Şehir Kültür Sanat Dergisi, Kültür Sanat Destek Ödülü - Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü,Türk Kültürü Hizmet Ödülü- İsmet Taymuş,Televizyon Yayıncılığı Ödülü Nergis Aksoy,Kültür Programı Ödülü - TV1 ?Şehir ve Kültür? Programı,Kültür Sanat Haberciliği Ödülü- Mustafa Cengiz Hakimiyet2000 Gazetesi,Eğitim Kurumu Ödülü- İstem Eğitim Kurumları,Sivil Toplum Kuruluşu Ödülü- Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu,Medya Kuruluşları Ödülü: TVKAYSERİ, 38 KENTTV, KAY TV , KANAL 38, TV1



Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi