TÜRKİYE SANDIĞA GİDİYOR

TÜRKİYE  SANDIĞA GİDİYOR

10 Ağustos Pazar günü tüm yurtta vatandaş sandık başına giderek ilk kez devletin en tepesindeki isim olan Cumhurbaşkanını kendi oyarlı ile seçecek... İlimizde de 811 bin 803 seçmen 3 bin 236 sandıkta oy kullanacak

Türkiye’de vatandaşlar, ilk defa Cumhurbaşkanı seçmek için 10 Ağustos Pazar günü sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı seçiminde yurt genelinde 52 milyon 894 bin 115 seçmen, 165 bin 108 sandıkta oy kullanacak.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın yarışacağı seçimde, vatandaşlar TC kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki belgeler ile oy kullanabilecek. Bu seçimde, ilk defa oy pusulalarında adayların fotoğrafları yer alacak. YSK’da çekilen kura sonucunda pusulanın ilk sırasında Erdoğan, ikinci sırasında Demirtaş, üçüncü sırasında İhsanoğlu’nun fotoğrafı bulunuyor. Yurt dışındaki vatandaşların kullandığı ve uçaklarla Ankara’ya getirilen oylar, Türkiye’deki seçimin tamamlanmasının ardından buradaki oylarla birlikte sayılacak.

Yurt dışından getirilen oyların bulunduğu mühürlü çuvallar, 10 Ağustos akşamına kadar ATO Congresium’da bekletilecek.

Seçmenin kimlik tespitinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birinin ibrazı gerekecek.

Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şart olacak.

Yüksek Seçim Kurulu, bu seçimde doğu illerinde daha erken oy kullanmasına ilişkin düzenleme öngörmedi. Bu kapsamda tüm Türkiye’de oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı bunları saydıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Her seçmen, hangi sandık seçmen listesine yazılmış ise ancak o sandıkta oy kullanacak.

Öte yandan ilimizde de İlimizde de  811 bin 803 seçmen 3 bin 236 sandıkta oy kullanacak...   İlimizde En az seçmen Özvatan  İlçesinde... Özvatan’da 19 sandıkta 3 bin 470 seçmen oy kullanacak. En çok seçmen ise  Melikgazi  İlçesinde... Bu ilçemizde bin 104 sandıkta 314 bin855 seçmen sandığa gidecek. İlimizde  en gerçekleştirilen  yerel seçimlerde  vatandaşın  sandığa  gitme oranı  % 90 ları aşmıştı, 10 Ağustos’ta  yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde durumun ne olacağı ise merak konusu… 



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da