"TÜRKİYE BİYOTEKNOLOJİDE ETKİN

Avrupa Biyoteknoloji Derneği ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar, biyoteknoloji çalışmalarının Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere Türkiye'deki üst düzey makamlar tarafından önemsendiği

 28 Eylül-1 Ekim 2011 tarihinde Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Avrupa Biyoteknoloji Kongresi'ne katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkürlerini iletmek ve biyoteknoloji konusunda Avrupa ve Türkiye'deki gelişmeleri aktarmak için Çankaya Köşkü'nü ziyaret eden Avrupa Biyoteknoloji Derneği ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar, Türkiye'nin bu alanda etkin bir rol alması için gayret ettiklerini ifade etti. Ziyarette Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa İsen ile görüşen Dündar, İsen'e 2013 yılında eğitime başlayacak olan Avrupa Biyoteknoloji Okulu, araştırma alanları ve planları ile ilgili bir dosya ve Cumhurbaşkanı Gül'e iletilmek üzere bir teşekkür ve şükran plaketi sundu.

 Biyoteknolojinin dünya için önemli bir gündem maddesi olduğunu dile getiren Dündar "Cumhurbaşkanlığının buna ilgi göstermesi konunun önemini gösteriyor. Bu nedenle Türkiye'nin burada etkin ve önder bir rolü olmasına gayret ediyoruz" dedi.

 Dündar, 12- 14 Nisan tarihlerinde derneğin organizasyonuyla Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenecek olan 'Biyoteknoloji Tarım Kongresi' ne dair de bilgi verdi. Dündar, Erciyes Üniversitesi ve Tarım Bakanlığı ortaklığında yapılacak olan kongrenin uluslararası katılımlı olacağını ve kongrede tarım, hayvancılık, gıda ve ziraat ile ilgili çok sayıda sunum yapılacağını belirtti. Kongrenin uluslararası katılımlı olmasının, amaçladıkları üzere Türkiye'nin bu konuda etkin bir rol almasına katkıda bulunacağını ifade eden Dündar, dernek olarak projelerin başarıya ulaşması konusunda titizlikle çalışacaklarını kaydetti.



“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği