‘TÜRKİYE ERKEKLER HAFIZLIK YARIŞMASI’ FİNALİ

‘TÜRKİYE ERKEKLER HAFIZLIK YARIŞMASI’ FİNALİ

KAYSERİ'DE BAŞLADI

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile Türkiye genelinde düzenlediği ‘Türkiye Erkekler Hafızlık Yarışması’ finali Kayseri’de yapıldı.

Ahmet İnci Cami’de düzenlenen yarışmaya Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Kadir Dinç ve öğrenciler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yarışmada 18 yaşın altında olan ve Türkiye genelinden ilk 7’ye giren hafızlık öğrencileri, Türkiye birincisi olmak için jürilerin Kur’an-ı Kerim’den okuduğu ve devamını istediği kısımları okudular.

Kayseri’de böylesine önemli bir yarışma görmekten çok mutlu olduklarını söyleyen Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın böylesine önemli bir yarışmanın finalini Kayseri’de yapılmasını uygun görmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Diyanet İşlerimizin önemli faaliyetlerinden birisine ev sahipliği yapmaktan ve Kayserimiz de sizleri misafir etmekten dolayı da mutlu olduğumuzu da belirtmek isterim. Diyanet İşleri Başkanlığımız, Kur’an’a hizmet yolunda ve İslam’a hizmet yolunda birçok faaliyet yürütmekte. Bu faaliyetlerden bir tanesi de ülkemizin dört bir yanında bulunan hafızlık eğitim merkezlerimiz ve Kur’an kurslarımızdır. Kayseri’de 16 adet yatılı Kur’an kursumuzla hizmet vermekteyiz. Özellikle son yıllarda, Proje İmam Hatip Ortaokulları ve Ku’an kurslarımızın iş birliği halinde ve Milli Eğitim Bakanlığımız ile Diyanet İşleri Başkanlığımız iş birliği içerisinde Türkiye’de açılan bu okulların ilkini yine Kayseri’de açmaktan dolayı da mutluyuz. Bundan 4 yıl önce açmış olduğumuz Medine İmam Hatip Ortaokulumuz ve yanındaki Hisarcık Kur’an Kursumuzun meyvelerinden birisini de İnşallah burada ülkemizin dört bir yanından gelen hafızların içerisinde yarışacak olarak görmek, Kayserimiz adına mutluluk ve onur verici. Şunu da unutmayalım buradaki öğrencilerimiz Türkiye genelinde ilk 7’ye giren öğrencilerimiz ve ben bunun için kendilerini tebrik ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum ve yarışmamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Kadir Dinç, bu yarışma için atılan her adımın ve masrafın hayırlı ve bereketli olduğunu söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Böyle güzel bir günde ve böylesine hayırlı bereketli bir faaliyet sebebi ile buradaki mabedi doldurmuş bütün kardeşlerimi selamlıyorum. Peygamber efendimiz, ümmetimin en şereflileri Kur’an’ı taşıyan, hatmetmiş, hafız olan kimselerdir buyuruyor. Dolayısıyla bugün burada ümmetin en şerefli ve hayırlılarını bereketli bir yarışma için toplandıkları anlarına şahit oluyoruz. Pek çok yarışmalar ve etkinlikler yapılıyor ama en hayırlı ve en bereketli yarışma için bugün buradayız. Bu yarışma için atılan her adım ve yapılan her masraf hayırlı ve bereketli adımlar ve harcamalar olarak görülmelidir. Hafız olan kardeşlerimizin arasında düzenlediğimiz yarışmalar yine 18 yaş altı için düzenlenen faaliyetimizdir. Geçen hafta Türkiye Kız Öğrenciler Finali’ni Sakarya’da yapmıştık ve bugün de burada erkek hafızlarımız için Türkiye Finali gerçekleştiriyoruz.”


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ