TÜRKİYE´DE İLK KEZ OKULDA TRAFİK EĞİTİM KORİDORU OLUŞTURULDU

TÜRKİYE´DE İLK KEZ OKULDA TRAFİK EĞİTİM KORİDORU OLUŞTURULDU

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı: ?İnsanlarımızı eğitilmesi çok önemli ?

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı: ?İnsanlarımızı eğitilmesi çok önemli?

KAYSERİ (İHA) - İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından ÇOGEP 2017 ?Her Şey Bir Umutla Başlar´ Projesi alt proje faaliyetleri arasında yer alan ?Bir Kural Bir Hayattır´ konulu trafik eğitim koridoru Vali Süleyman Kamçı´nın katılımıyla açıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü´nce uygulamaya konulan Çocuk ve Gençler Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ÇOGEP 2017 ?Her Şey Bir Umutla Başlar´ Projesi alt proje faaliyetleri arasında yer alan ?Bir Kural Bir Hayattır´ konulu trafik eğitim koridoru Vali Süleyman Kamçı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı´nın da katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Vali Süleyman Kamçı, trafikte meydana gelen kazaların tamamına yakınının sürücü ve yaya hatalarından kaynaklandığını ifade ederek, eğitimin çok önemli olduğunu vurguladı. Vali Kamçı, ?Tüm trafik kazalarında yüzde 100´e yakın hatanın sürücü ve yayalardan kaynaklandığını biliyoruz. Bu anlamda şoförler başta olmak üzere insanlarımızın eğitilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu eğitime daha ilkokuldan çocuklarımızla başlayarak o alışkanlığı vermek, çocuklarımızı trafik konusunda eğitmek, anne ve babalarına araçta giderken yol göstermesi çok önemlidir diye düşünüyorum. Günde bin 100 öğrenci bu koridordan mutlaka geçiyordur. Dolayısıyla burada trafik ışıkları, levhaları var. En azından bunları kısa zamanda öğrenmiş olacaklar. Trafik kazalarının azalmasında katkı sağlayacağına inanıyorum. Toplum destekli polislerimiz olmak üzere emniyet müdürlüğümüz görevlilerine teşekkür ediyorum. Milli eğitim camiamıza, okul yönetimine teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ilköğrenim çağındaki öğrencilere trafik bilincinin kazandırılması hedefiyle yapılan eğitim koridorunun açılışını yaptı. Koridorda gezen protokol üyeleri, öğrencilere trafik işaretleriyle ilgili sorular sordu. 21 bin 40 TL bütçeyle 85 metrekare alanda oluşturulan trafik eğitim koridorunda trafik işaretleri, trafik ışıkları, trafik polisi resimleri 3 boyutlu görsellerle uygulandı. Ayrıca trafik eğitim koridorunda ışıklı sinyalizasyon cihazı ve 40 adet farklı trafik levhası kullanılarak bu alanda yapılan ilk ve örnek olacak bir çalışma olduğu vurgulandı.

?Amacımız; yarınımızı teslim edeceğimiz çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim ve öğretim görmeleridir?
Öğrencilerle sohbet ettikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Süleyman Kamçı, kentte eğitim alanında şuana kadar bir problemin olmadığını söyledi. Amaçlarının çocukların en iyi şekilde eğitim ve öğretim görmelerini sağlamak olduğunun altını çizen Vali Kamçı, bu anlamda güvenlik güçleri ile birlikte çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü kaydetti. Vali Kamçı sözlerini şöyle sürdürdü;

?296 bin öğrencimiz eğitim ve öğretime başlamış durumda, üniversitelerimiz açıldı. Çok şükür şuana kadar ne taşımada ne de okulların açılışı ve kapanışıyla alakalı en ufak bir problemimiz söz konusu değil. İyi şekilde yürüyor, inşallah böyle devam eder. Bildiğiniz gibi 2019 yılında tekli öğretime geçilecek. 60 civarında çiftli eğitim yapmış olduğumuz okullarımız var. İnşallah bu yıl ve gelecek yıl yaptığımız okullarla tekli eğitime de geçmiş olacağız. Taşıma konusunda servislerimiz, köylerde milli eğitim taşımalı servis ile okulların tuttuğu servislerin kontrolleri emniyet ve jandarma tarafından yoğun şekilde devam ediyor. Amacımız çocukların güvenliğinin tam olarak sağlanması, bu konuda bir aksaklığa meydan verilmemesi. Şuana kadar çok iyi durumdayız, inşallah daha da iyi olacak. Eğitim konusunda da Kayseri, Türkiye´deki iyi illerden bir tanesi.

Güvenlik konusunda bir zafiyetimiz yok, okullarımızda oldukça iyi durumdayız. Emniyetimiz başta olmak üzere jandarmamız da güvenlik güçleri olarak okullarımızda yoğun şekilde güvenlik tedbirlerini alıyoruz. Amacımız çocuklarımızın hiçbir olumsuzluk yaşamadan eğitimlerini tam olarak sürdürebilmeleridir. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız; yarınımızı, istikbalimizi teslim edeceğimiz çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim ve öğretim görmeleridir. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?


Haber Kaynak : İHA

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı