TÜRKİYE´DE ŞEKER PANCARI TOHUMUNDA

TÜRKİYE´DE ŞEKER PANCARI TOHUMUNDA

KAYSERİ ŞEKER TARİH YAZIYOR.

KAYSERİ ŞEKER, TÜRKİYE COĞRAFİ ŞARTLARINA UYGUN

PANCAR TOHUMU ÜRETİMİ İÇİN ANLAŞMA İMZALADI.

Kayseri Şeker´e bağlı bölgelerde Şeker Pancarı tarımına son yıllarda artan rağbet Kayseri Şeker yöneticilerini, çiftçisininin şeker pancarı tarımında Avrupa ile rekabet edecek seviyeye gelmesi için başlattığı Türkiye coğrafi şartlarına uygun tohum üretimi çalışmalarında sona gelindi.
Bu kapsamda Kayseri Şeker ile Dünyanın sayılı tohum üretim firmalarından olan Alman KWS firması arasında üç yıl önce başlatılan çalışmalarda son aşamaya gelinerek ortak bir protokol ve iyi niyet anlaşması imzalandı.
Almanya KWS firması ile yapılan bu tarihi anlaşmanın imza töreninde, KWS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lars Wrede ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu,Yönetim Kurulu üyelerinden İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Kayseri Şeker Fabrikasi Genel Müdür yardımcısı Osman Canıtez ve 40 pancar çiftçisi hazır bulundu.
Başkan Akay imza töreninde yapmış olduğu konuşmasında; Ülkemiz coğrafi şartlarına uygun pancar tohumu üretimi konusunda KWS firmasıyla ortak bir protokol ve iyi niyet anlaşması yapılma aşamasına gelindiğinden dolayı Kayseri Şeker ve tüm ülkemdeki Şeker Pancarı çiftçileri adına mutluluk yaşamaktayız.
2013 yılından beri bu konuda görüşmeler sürüyordu. Bugün bu anlaşmayı KWS firması ile imzalayacağız. Bu anlaşmanın imzalanmasının hepimize hayırlar getirmesini, geleceğin daha olumlu, verimli, az masraflı üretim yapmasına katkı sağlayacağı bu anlaşmaya sizlerde şahitlik edeceksiniz. Sizlerin huzurunda bunu imzalayacağız.
Bizim çiftçimizin üretim aşamasında en büyük maliyetlerden birisi ot ile mücadele, çapalama masrafı ve işçiliktir. KWS firmasının Bayern firması ile geliştirdiği pancar tohumunu 2018 yılında Türkiye de ilk olarak Kayseri Şeker çiftçisi kullanma imkanı bulacak. Bununda bizim çiftçilerimize avantaj getireceğini ümit ediyorum. Bu imzalayacağımız iyi niyet anlaşmasının şirketimize çiftçilerimize ve tüm şeker sektörüne hayırlı olmasını diliyorum dedi.
KWS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lars Wrede ; KWS olarak Kayseri Şeker ile yaptığımız anlaşmadan son derece memnuniyet duymaktayım. Kayseri Şeker Fabrikasının çiftçisiyle beraber sektöre çok büyük katkılar sunduğunu biliyoruz. Kayseri Şeker Fabrikasının da ilerleyen zamanda Türkiye de ki şeker sektörüne yön vereceğinden eminim. Kayseri Şekerin bu yöndeki çabalarını destekliyoruz. Kayseri Şeker ile KWS arasında bir anlaşma imzalanacak. Bu anlaşma ile Kayseri Şeker ve KWS arasında konviesmart teknolojisinin Türkiye´ye de pazara getirilmesine dair anlaşmışlardır. Bu teknoloji ile çiftçiler tarlalarında yaban otu ile mücadelede büyük mesafe katetmiş olacaklardır. Bu teknolojinin Türkiye´ye gitmesini sağlayan iyi niyet anlaşması için kendilerine teşekkür ediyorum dedi.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları