TÜRKİYE´DE YAŞLI NÜFUS ARTIYOR

TÜRKİYE´DE YAŞLI NÜFUS ARTIYOR

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Akın, Türkiye´de yaşlı nüfus sayısının son beş yılda yüzde 17,1 artarak, 2016 yılında 6 milyon 651 bin 503´e ulaştığını ve yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranın

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Akın, Türkiye´de yaşlı nüfus sayısının son beş yılda yüzde 17,1 artarak, 2016 yılında 6 milyon 651 bin 503´e ulaştığını ve yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranın da yüzde 8,3´e çıktığını söyledi.

?1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü´ dolasıyla düzenlenen etkinlikte açıklamada bulunan Doç. Dr. Sibel Akın, ?TÜİK´in son verilerine göre; 65 ve daha yukarı yaş son beş yılda yüzde 17,1 artarak, 2016 yılında 6 milyon 651 bin 503 kişi oldu. Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 8,3´e yükselirken, doğuşta beklenen yaşam süresi ise Türkiye geneli için 78 yıl, erkekler için 75,3 yıl ve kadınlar için 80,7 yıl oldu. Genel olarak kadınlar erkeklerden daha uzun süre yaşamakta olup, doğuşta beklenen yaşam süresi farkı 5,4 yıl olmuştur? diye konuştu.

Doç. Dr. Akın, ?Toplum olarak geleceğe daha umutlu bakmak istiyorsak, çocuklarımıza ve büyüklerimize göstermemiz gereken sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, aradaki köprüyü daha da sağlamlaştırmalıyız. Atatürk, ?Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kudretiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletim istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur? sözü ile yaşlılarımıza vermemiz gerek önemi vurgulamıştır. Ne mutlu ki bizler, millet olarak saygıdeğer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, aksine onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe sahibiz.

Ömürlerinin büyük kısmını topluma ve ülkemize hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemlerde, hayatlarının sonuna kadar insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşama hakları vardır. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesi ile elleri öpülesi ve bir ömür boyu saygıyı hak eden büyüklerimizin bu özel gününü kutluyoruz? ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamanın ardından Doç. Dr. Akın, beraberinde geriatri doktorlarıyla yaşlı hastalara gül dağıttı.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor