TÜRKİYE-LATİN AMERİKA TİCARET KÖPRÜSÜ

TÜRKİYE-LATİN AMERİKA TİCARET KÖPRÜSÜ

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Başkanı Rızanur Meral, siyasi gündeme değil işlerine baktıklarını söyledi.

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği`nin (GESİAD) ev sahipliğinde TUSKON`un Kayseri`de düzenlediği, ``Türkiye-Latin Amerika Ticaret Köprüsü`` toplantısına, Arjantin, Kolombiya, Küba, Meksika, Peru ve Ekvator Büyükelçisi, Şili Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Sebahastian Marin, Brezilya Büyükelçiliği Ticaret Bölümü Başkanı Marcio Gayoso, Latin Amerikalı işadamları, ticaretle ilgili kuruluşların temsilcileri ile Kayserili işadamları katıldı.
TUSKON Başkanı Rızanur Meral, toplantıda yaptığı konuşmada, Kayseri`de düzenlenen toplantıda, 10 Latin Amerika ülkesinden 80 misafiri ağırladıklarını belirterek, ``Onları, 200 civarında Kayserili işadamlarıyla bir araya getirmiş olacağız ve karşılıklı iş yapmaları için güzel bir platform oluşturacağız. Bugün ağırlamakta olduğumuz 10 ülkenin toplam nüfusları da 490 milyon civarında. Yani bu coğrafyanın çok önemli bir kısmını kapsıyoruz. Ama daha da yapacak çok iş olduğuna inanıyoruz. Bugün Kayseri`de mobilya, çelik kapı, gıda, tekstil, otomotiv, metal eşya, makina sanayi, beyaz ve kahverengi ev eşyalarını ön plana çıkarıyoruz`` ifadelerini kullandı.

Meral, “Türkiye’de siyasi gündem farklı olabilir. Ancak işadamları olarak biz işimize bakıyoruz. TUSKON, dünya ile Türkiye’nin işadamlarını buluşturmaya devam ediyor. İstanbul’da düzenlediğimiz dünya ticaret köprülerinden sonra Anadolu’da bunları bölge bölge sürdürüyoruz. Gaziantep ve Bursa’da dünyanın farklı ülkelerinden işadamlarını getirmiştik. Kayseri’de de Latin Amerika ve Karayip bölgesinden işadamlarını Türkiye ile ticaret gelişsin davet ettik” dedi.
Latin Amerika ülkelerinde Türk işadamlarının yapacağı çok önemli iş fırsatları bulunduğunu kaydeden Meral, ``Gıda konusunda, hızlı tüketim mallarında, tekstilde, enerji sektöründe, madencilik, ulaşım, lojistik gibi birçok alanda çok büyük fırsatlar var. Bu fırsatları beraber değerlendirmemiz lazım. Şu anda 8.1 milyar dolar olan Türkiye-Latin Amerika ülkeleri ticaret hacmimizi en kısa sürede 20 milyar dolara çıkarmamızın mümkün olduğuna inanıyorum`` diye konuştu.
Toplantıda, büyükelçiler de birer konuşma yaparak, toplantının önemini ve Türkiye ile Latin Amerika ülkeleri arasındaki ticaretin geliştirilmesine sağlayacağı katkıları vurguladılar.
Konuşmaların ardından GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş, toplantıya katılan Büyükelçiler ile elçilik temsilcilerine birer plaket verdi. Toplantının açılış kurdelası ise TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve konuk büyükelçiler tarafından kesildi.
Toplantının açılışından sonra ise, büyükelçiler ile misafir işadamları, salonda açılan stantları gezerek, ikili iş görüşmeleri yaptılar.




“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı