TÜRKİYE´NİN BİLİM MERKEZİ

TÜRKİYE´NİN BİLİM MERKEZİ

41 ilden öğretmenler Kayseri Bilim Merkezi´nde buluştu ...

Kayseri Bilim Merkezi, 41 farklı ilden gelen Bilim Sanat Merkezi öğretmenlerini ağırladı. Öğretmenlere Kayseri Bilim Merkezi astronomları tarafından astronomi ve uzay bilimleri eğitimi verildi ve Bilim Merkezi´ni gezen öğretmenler hayatımızdaki bilimsel gelişmeleri uygulamalı olarak görme şansı buldu.

Kayseri Çetin Şen Bilim Sanat Merkezi tarafından uygulanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen ?Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları? projesi kapsamında 41 ildeki Bilim ve Sanat Merkezi´nden 50 öğretmen Kayseri Bilim Merkezi´nde bir günlük eğitime alındı. BİLSEM´in fizik ve fen bilgisi öğretmenlerine Kayseri Bilim Merkezi astronomları tarafından planetaryum tanıtımı ve astronomi eğitimi ile takım yıldızlar ve güneş sistemleri eğitimi verildi. Öğretmenler Bilim Merkezi´ndeki farklı sergi ürünlerini de gezerek bilimin eğitim alanında kullanılmasıyla ilgili uygulamaları gördüler.

BİLSEM öğretmenleriyle Kayseri Bilim Merkezi´ni gezen Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Küçük, projenin amacının bilim sanat okullarında öğrenim gören üstün yetenekli öğrencilere uygulamaların nasıl anlatılacağı olduğunu belirtti.

Projeyi yürüten Çetin Şen Bilim Sanat Merkezi Müdürü Sezer İnan da Bilim Sanat Merkezlerinde eğitim gören özel yetenekli öğrencilerin astronomi ve uzay merakını gidermek için bu projeyi geliştirdiklerini ve bu doğrultuda öğretmenlerin eğitimine yönelik bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Eğitim için Türkiye´nin farklı illerinden gelen öğretmenler ise Kayseri Bilim Merkezi´nin çok etkileyici olduğunu dile getirdiler.

Kayseri Bilim Merkezi Müdürü Suat Şahin de Kayseri Bilim Merkezi´nin sadece Kayseri´nin değil Orta Anadolu´nun kapsamlı bir Bilim Merkezi olarak çalışmalarına devam ettiğini vurguladı. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ