``TÜRKİYE`NİN DEMOKRAT PARTİYE İHTİYACI VAR``

``TÜRKİYE`NİN DEMOKRAT PARTİYE İHTİYACI VAR``

Demokrat Parti (DP) Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, ``Bu büyük davanın sevdalıları hala milletin iktidarını istiyor.Bir büyük davanın gerçek sahibi olarak seçimlere giriyoruz. Biz demokratız, biz milletin sesiyiz. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu

Özbakkal, yaptığı açıklamada, ``Türkiye’nin bize ihtiyacı var, demokratlara ihtiyacı var, Demokrat Parti`ye ihtiyacı var. Türkiye’nin yeniden büyük Türkiye idealine ihtiyacı var. Milletimizin sesini duyuracağı, güveneceği, kendi içinden çıkan bu umut, işte sizlersiniz, işte hürriyetçi demokratlar`` diyerek, şunları kaydetti:
``Türk insanının zincirlerini kırıp, kendi kendisine yönetmenin önüne açan, Demokrat Parti’dir. Demokrat Parti `Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir` sözünün bir arzunun ötesine geçip ete kemiğe bürünüp, milletin zaferidir. Derinlerden gelen, dalganın adıdır. Anadolu’nun yetiştirdiği evlatlarının zaferidir Demokrat Parti. Demokrat Parti, Türkiye’de fırsat eşitliğinin adıdır. Demokrat Parti, binlerce yıllık köklü bir tarihi, binlerce yıllık medeniyet yürüyüşünün sahibidir. DP, miting meydanlarında değil, darağacının altında kefen giyenlerin partisidir.``
Demokrat Parti`nin, ecdadımızın kutlu davasının izini süren bir parti olduğunu vurgulayan Özbakkal, ``DP yabancı başkentlerin değil, kendi kendine sahip çıkanların azminin ve kararlılığının adıdır. 50 yıl sonra bile, iktidara gelenlerin sırtını yaslamak istedikleri, referans noktasının adıdır. Kuran-ı Kerim’i gönüllere nakşedendir, korku üreten değil cesaret verendir, millete ümit aşılayandır. Türk gencinin umududur. Kutuplaştıran değil, birleştiren kaynaştırandır. DP Türk tarihinin en acımasız cuntasının karşısında dik duran zulüm mahkemelerinde, vermediği hesabı bırakmayanlardır. Namertlerin zulmüne boyun eğmeyen mertlerin davasıdır. DP asker-sivil bürokrasi vesayetinden kurtarıp, millet iradesine teslim edendir`` ifadelerini kullandı.
Özbakkal, “Yeter Söz Milletindir” ilkesinin gerçek sahibinin Demokrat Parti olduğunu, Demokrat Parti`nin hukuku, liğme liğme edenlerin değil, hesap vermekten kaçmayanların partisi olduğunu ifade etti. DP`nin, mesnetsiz iddialar karşısında doğruluktan ayrılmayan hakkın ve hakikatin gür sesini zorbaların yüzüne haykıran bir parti olduğunu belirten Özbakkal, ``DP`liler, iktidar hırsından yanıp tutuşanların hilelerine göğüs gerenlerdir. Başbakanlarını, bakanlarını şehit vermiş, yine de ayakta duran büyük davadır. Tam da bugünlerde milletimiz DP’ye çok daha fazla özlem duyuyor. Bu vesile ile bir kez daha bu davanın mensupları olarak merhum Başbakanımız Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve tüm dava arkadaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Onları tarihe geçtiler. Ne mutlu bizlere ki; bugün DP olarak Menderes’lerin, Özal’ların ve daha bir çok sayısız kahramanların yolunda yürüyoruz. Geçmişimiz bizim kılavuzumuzdur. Tarihin önümüze bir fırsat, aynı zamanda da kader olarak koyduğu bu rolü hep beraber oynamak zorundayız. Bu rolü oynamak için Türkiye’nin yeniden kendi gücüyle buluşması için siyasetin de kendi mecrasında işlemesi gerekmektedir. Çiftçilerimizin, kadınlarımızın, işsiz gençlerimizin hali ortadadır. Önümüzde duran bu imkanları sonuna kadar aktif hale getirmek durumundadır. Bütün büyüklerimizle, gençlerimizle, kadınlarımızla ayağa kalkmalı milletin geleceğini aydınlatmalıdır. Türkiye bugün sanal bir gündemle meşguldür. Üreten bir Türkiye olarak kendi halkını kendi insanını başka başka ülkelerde değil, başka ülkelerin büyükelçilikleri önünde değil, kendi ürettiği fabrikalarda, kendi alın terinin karşılığını alır hale getirmeliyiz. Türkiye’nin bugün maalesef bunları yapabildiğini söyleyebilme imkanı yoktur`` dedi.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı