TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK GÜNEŞ ENERJİSİ TARLASI

TÜRKİYE

Bakanlıktan En Çevreci OSB Ödülü”nü aldı

00-  Kayseri Birinci OSB, Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük güneş enerjisi tarlasını hizmete soktu.Önümüzdeki günlerde Enerji Bakanı Yıldız'ın katılımıyla açılışı yapılacak olan tesis 7 Mgw' lik elektrik üretimi ile OSB Bölge Müdürlüğünün sorumluluğundaki elektrik tüketimini 25-30 yıl süreyle karşılayacak.

01-   OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, şuanda bölgede sanayiciye elektriği  % 4.5 iskonto ile kullandırdıklarını belirterek, Önümüzdeki günlerde bu oran % 7'ye çıkacak” dedi. Hasyüncü, devreye aldıkları OSB'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından En İyi Çevreci OSB” ödülüne layık görüldüğünü de ifade etti.

      Türkiye'nin gelişmiş en büyük OSB'lerinden olan Kayseri Birinci Organize Sanayi Bölgesi  kurduğu güneş enerjisi tarlasının açılış törenine hazırlanıyor.

       OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, 7 Mgw büyüklüğündeki güneş enerjisi tarlasının Türkiye ve Orta Doğu'nun sahasındaki en büyük işletme olduğunu belirterek, Bir süredir devreye aldığımız bu tesisi  Enerji Bakanımız  Sayın Taner yıldız'ın uygun olduğu bir zamanda yapılacak törenle açmak istiyoruz…Bu tesis sokak aydınlatmaları,idari bina ve Bölge Müdürlüğümüze ait diğer binalarda kullanılan elektriği 25-30 yıl süreyle karşılayabilecek bir kapasitede…Hemen her türlü altyapısını tamamladığımız OSB'de kendi elektriğimizi karşılayacak böyle bir ünitenin  devreye girmesi geleceğe yönelik giderlerimizi de azaltacaktır” dedi..

       Organize Sanayi Bölgesi'ne bir süredir elektriği KEPSAŞ'tan % 4.5 iskonto ile aldıklarını hatırlata Hasyüncü Bu şirketle bir yıllık sözleşme imzaladık…Şu anda % 7 iskonto  verenler var.Sözleşme süresi olduğu zaman önce bu şirketimize ‘Arkadaş durum böyle. Siz % 7 indirim yapıyorsanız,elektriği sizden alacağız,yoksa kusura bakmayın' diyeceğiz” şeklinde konuştu…

    OSB Başkanı Hasyüncü Her türlü altyapısını tamamladığımız Bölgemize kurduğumuz arıtma tesisi nedeniyle bir süredir OSB Müdürlüğü yüzde % 50 daha ucuz elektrik kullanıyordu. Geçtiğimiz günlerde arıtma tesisimiz nedeniyle Çevre ve Şehirdcilik bakanlığı tarafından da ‘En Çevresi OSB' ödülüne layık görüldük” dedi…

      Organize Sanayi Bölgesi'nin 4 Mayıs'ta olağan genel kurulunu yapacağını hatırlatan Hasyüncü Biz yıllardır sanayicimize  şeffaf bir şekilde en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Seçimlerde de arkadaşlarımızla yeniden göreve talip olacağız. Sanayicilerimiz kendisine kimin hizmet ettiğini, edeceğini iyi bilir. OSB kongresi Kayseri sanayicisine yakışan güzellik ve uyum içerisinde gerçekleşecektir.” İfadelerini kullandı.   



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı