Türkiye`yi Tanımak İçin Geldiler

Türkiye`yi Tanımak İçin Geldiler

Lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan grup, Büyükşehir Belediyesi`ni ziyaret etti.

Hollanda`da yaşayan Türklere mensup yaklaşık 30 kişilik lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan grup, Büyükşehir Belediyesi`ni ziyaret etti.

Başbakanlık Yurt Dışı Akrabalar Topluluğu ve Adam Vakfı iş birliği ile organize edilen program kapsamında Kayseri`ye gelen ve Büyükşehir Belediyesi`ni ziyaret eden gruba Genel Sekreter Yardımcısı Kemallettin Tekinsoy tarafından hem Kayseri hem de belediye çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Adam Vakfı Başkanı Mehmet Akbulut da program hakkında bilgiler vererek, "7 gündür Kayseri`deyiz. Ayrıca Kapadokya ve Ankara`ya gittik. Bu proje Başbakanlık Yurt Dışı Akrabalar Topluluğu, Adam Vakfı ve Kayseri Valiliği işbirliği ile gerçekleşti. Bizlere müthiş destek verdiler. Vakfımız 2012 yılından beri aktif olarak çalışıyor. Özellikle evlerinden alınan  Türk çocuklarının Müslüman ailelerin yanlarına yerleştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda  orada yetişen Türk gençlerinin Türkiye ile olan aidiyetini arttırmak ve Türkiye`yi tanıtmak amacıyla bu programı düzenledik" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Tekinsoy da Kayseri`nin bölgesinin en önemli şehri olduğunu söyleyerek , "Kayseri, 6 bin yıllık tarihi olan önemli bir ticaret ve sanayi şehridir. Şimdilerde şehircilik, kültür-sanat ve turizm konusunda da öne çıkan yatırımları ile dikkat çekiyor. Sizleri şehrimizde görmekten memnuniyet duyduk" diye konuştu.

Ziyarette günün anısına Adam Vakfı Başkanı Akbulut tarafından Genel Sekreter Yardımcısı Tekinsoy`a Hollanda`nın geleneksel ağaç oyma ayakkası hediye edildi.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı