TÜRKONFED YÖNETİM KURULU BAŞKANI TARKAN KADOOĞLU

TÜRKONFED YÖNETİM KURULU BAŞKANI TARKAN KADOOĞLU

?TÜRKİYE KESİNLİKLE AVRUPA BİRLİĞİ´NE GİRMELİ?

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, ?Ülkemize güveniyoruz ve hükümetimizin arkasındayız.? dedi.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, düzenlediği basın toplantısında federasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 24 bin yüz iş insanı 40 bin şirketi temsil ettiklerini dile getiren Kadooğlu, ?TÜRKONFED bünyesinde hem sektörel hem bölgesel hem iş kadınları derneklerini hem iş adamları derneklerini barındıran bir yapı. Türkiye genelinde ciddi bir yapılanması olan 26 tane kalkınma ajansını referans alarak Türkiye´nin 26 bölgesinde federasyonlar kurma projesiyle yola çıkan bir yapıdır. Bugün geldiğimiz noktada 24 tane federasyon, 186 tane dernek, 24 bin 100 iş insanı, 40 bin şirketi temsil ediyoruz. TÜRKONFED, Türkiye´deki kurumsal vergini yüzde 86´sını gerçekleştiren bir yapıdır. 7 milyon kişi istihdam yaratan TÜRKONFED üyeleridir. 75 milyar dolar ihracat yapan bir yapıya sahibiz. TÜRKONFED´in en büyük özelliklerinden bir tanesi de Türkiye´nin en büyük holdingleri de üyemiz, Kayseri´deki küçük bir kobi de üyemiz. Bir Türkiye´yi temsil ediyoruz. Herkesi bünyemizde barındırıyoruz ama hepimizin ortak bir amacı var. Türkiye´nin birlik ve bütünlüğü, kalkınması, kaliteli ve sürdürülebilir kalkınmasına etki etmektir. Bu toplulukta 39 kişilik yönetim kurulumuz var. Buradaki amaç direk sahada olup bitenleri konfederasyon masasına getirebilmektir.? diye konuştu.
?Hükümetimizin yanındayız?
Ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini ve milli bir mesele olduğu için hükümete tam destek verdiklerini ifade eden Tarkan Kadooğlu, ?Hepinizin bildiği ülkemiz çok çetin bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz´dan sonra hepimizin yeni bir dünya, yeni bir Türkiye ile karşılaşmış bulunmaktayız. Bizler iş dünyası olarak ne yapmamız gerekiyorsa dimdik ayakta durarak Türkiye´nin güçlü olduğunu anlatmaya çalıştık. Bu süreçte hükümetimiz de ekonomik anlamda çok hızlı refleksler aldı. TÜKONFED olarak da bunun arkasında olduğumuzu ve desteklediğimizi beyan ettik. Tabi çok ciddi bir olay geçirdik ama Pazartesi günü işimizin başındaydık. Hepimiz malımızdan, mülkümüzden vererek ülkede dalgalanma olmasın diye çalışmalar yaptık. Ve bugün geldiğimiz noktada bu kadar badirelere rağmen gene ayaktayız. Biz ülkemize güveniyoruz, ülkemizin geleceğine güveniyoruz. Hükümetimizin arkasında duracağız, bugün milli bir mesele söz konusudur. Hangi düşüncede olursak olalım, bu ülkenin menfaatleri olduğu zaman hepimiz bir yumruk olmak zorundayız.? dedi.
?Türkiye kesinlikle Avrupa Birliği´ne girmeli?
Türkiye´nin Avrupa Birliği´ne girme konusunda taraf olduklarını ve kriterleri yerine getirmenin en büyük arzu olması gerektiğini vurgulayan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kaldooğlu, ?Türkiye´nin Avrupa Birliği konusunda tarafız. Kesinlikle Türkiye´nin Avrupa Birliği kriterlerini yerine getirmesi lazım. Avrupa Birliği´ne girmek bizim en büyük arzumuz olması lazım. Ama Avrupa Birliği´ne elimizde olmayan nedenlerden dolayı giremiyorsak o kriterleri biz kendi içimizde insanı olarak, yaşam standartları olarak da ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz. Onun için bizim bu kriterlere kendimizi uydurmamız gerekmektedir.? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları