TURUNCULU KADINLAR

TURUNCULU KADINLAR

TÜRKÜ SÖYLEYEREK ŞİDDETİ LANETLEDİLER?


Değişik meslek guruplarına mensup 18 kadın ülkemizde ve ilimizde kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete tepki göstermek maksadı ile ´Kadına Şiddete Hayır, Susma Türkü Söyle´ sloganı çevresinde bir araya gelip önce Turuncu Fular taktılar ardından seslendirdikleri türkülerle şiddeti ve şiddet eğilimli insanları lanetlediler?.
´Kadına şiddete hayır, susma türkü söyle´ sloganı bir araya gelen çeşitli meslek gurubuna mensup 18 yürekli kadın, ülkemizde ve ilimizde kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete tepki göstermek maksadı bir araya gelip tepkilerini türkülerle dillendirdiler?.
Şiddet karşıtı bu 18 yürekli bu yıl kadına yönelik şiddet etkinliklerinde farkındalık rengi olarak belirlenen turuncu fular takarak türküleri ile hemcinslerine arka çıktılar?
Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği´nin koordinatörlüğünde yürütülen, ´Kadın ve Kız Çocuklarına Şiddete Son´ etkinlikleri kapsamında Abdullah Gül Üniversitesi ve Kadın İşbirliği Geliştirme Derneği KİGDER´in öncülüğünde güçlerini birleştiren 18 yürekli kadın AGÜ Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte türküleri ile hayatı güzelleştirmeye çalışırken aralarında, doktor, gazeteci, sanayici, bankacı ve ev kadını gibi değişik mesleğin gücünü oluşturdukları koronu repertuvarına aksettirdiler?
´Çemberimden gül oya´, ´Altın hızma mülayim´, ´Hey On beşli´, ´Kırmızı gül demet demet´, ´Gelevera Deresi´ gibi Anadolu´nun farklı yörelerinden seçilmiş türkülerini seslendiren 18 yürekli kadın, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak istediklerinin altını çizip herkesi bu uğurda yol arkadaşı olmaya davet ettiler?.
18 yürekli kadın ayrıca bu yıl kadına yönelik şiddet etkinliklerinde farkındalık rengi olarak belirlenen turuncu fular takarak etkinliğe görsel zenginlik katmayı da ihmal etmediler?..
Kısa adı KİGDDER olan Kadın İşbirliği Geliştirme Derneği Başkanı Sema Karaoğlu, etkinlikle ilgili olarka yaptığı değerlendirmede yasaları değiştirmenin, kadına yönelik şiddeti ve cinayetleri önleyemediğini vurgulayarak şunları kaydetti? .. "Öncelikle zihniyetimizi değiştirmemiz gerekiyor. Kadına cinsiyetçi bakış açısı değişmeli, kadına bir meta bir mal muamelesi yapılmasından vazgeçilmeli. Bunun için toplumda konu ilgili olan tüm kurumlardaki kişiler gerekli şekilde eğitilmeli, kadına şiddete yönelik davranış önleme yolları kağıt üstünde kalmamalı, gerçekten uygulanmalı. Toplumun en savunmasız kesimi olan kadın ve çocukların yaşam haklarına yönelik suçlarda ceza indirimi veya mahkemede kravat takıp takım elbise giydi ellerini önünde bağladı diye iyi hal indirimi uygulanmamalıdır. Özgecan Aslan davası birçok STK´nın, hukukçunun izlediği toplumun büyük bir kesiminin takip ettiği bir davaydı. Sonuçlandı, sanıklar ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırıldı ve ceza indirimi olmadı. Bu kararın örnek olmasını diliyorum, bu tarz kararlar şiddete caydırıcılığı arttıracak kararlardır. Bu salondan çıkarken bence hepimizin unutmaması gereken çok önemli bir şey var. Şiddet bir gün kendi başımıza veya kızımızın, veya kız kardeşimizin, veya eşimizin veya annemizin başına gelebilir. O halde şiddete uğrayan kadına müdahale ve yardımda duyarlı olalım."
HABER: C.USTEN



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti