TÜSİAD´IN GENÇ GİRİŞİMCİLERİ

TÜSİAD´IN GENÇ GİRİŞİMCİLERİ

ERÜ REKTÖRÜ GÜVEN´İ ZİYARET ETTİLER ?

ERÜ REKTÖRÜ GÜVEN´İ ZİYARET ETTİLER?

?Bu Gençlikte İş Var´  kampanyası  kapsamında  gerçekleştirilen  panel için ilimize  gelen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin ve beraberindeki  genç  girişimcilerden  oluşan heyet, panel  öncesi  Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven´i makamında  ziyaret  edip hatır  sordular.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin´in öncülüğünde ?Bu Gençlikte İş Var´ kampanyası  kapsamında  ilimizde  tertiplenen panel  için Kayseri´ye gelen genç  girişimciler ayaklarının  tozu ile Erciyes  Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Muhammet Güven´i makamında  ziyaret  ettiler.

Konukları  ile sohbet edip  ikramlarda bulunan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven,  Genç girişimcilere verdikleri desteklerden dolayı  Tüsiad´da şükranlarını sunup " Eğer ülkemiz gelişecek ve kalkınacaksa, ileri ekonomi ülkeleri düzeyine gelecekse, bunu gençlerimiz yapacaklar. Güzel bir proje. İnşallah önümüzdeki yıllarda buna katılım daha fazla olur ve özellikle teknolojik ürünlerin çıkmasına ve bunun yaygınlaşmasına vesile olur diye ümit ediyoruz. Türkiye gibi bir ülkenin başka ülkelerin taşeronluğunu yapmaması gerekiyor. Kendi teknolojilerini üretmesi ve onları pazarlaması gerekiyor. Bunun içinde TÜSİAD´a çok önemli görevler düşüyor. Özellikle Anadolu´daki yatırımcıların ekonomik büyüklükleri küçüktür" değerlendirmesinde  bulundu.

Kayseri´nin Anadolu´da çok özel bir yerinin bulunduğunu kaydeden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin de "Kayseri, Anadolu´da bir numara. Bu anlamda gerçekten çok özel bir yeri var. Biz bunu daha da pekiştirmek için geldik. Kayseri çok önde gelmesine rağmen lansmanlarımızdan birini yine burada yapıyoruz. Kayseri´nin girişimcileri ve çok değerli üniversiteleri var. Eko sistemin her ayağı noktasında burası daha da yatırım yapılması gereken bölge diye seçtik" ifadelerini kullandı.

Sözlerinin  devamında genç girişimcileri cesaretlendirmek istediklerinin altını  çizen Özyeğin, "Eğitim kamplarımızda da farklı içeriği olan akademik yaklaşımlarla da girişimcilerin bu yatırımı yaparken iş planlarını doğru yapmalarına yardımcı olmak, eksikliklerini görmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Göz göre göre hata değil ama hesaplanmış hatayı onlar adına bir tecrübe olmak için buradayız" diyerek noktayı koydu.

Konuk Tüsiad  heyeti  Rektörlük binasından  ayrıldıktan sonra  panelin gerçekleştirildiği Erü -Teknopark  binasına  geçti.

Erciyes  Üniversitesi  Teknoparak  salonunda  gerçekleştirilen panelin açılışında  Erciyes  Üniversitesi  Rektörü  Prof.Dr. Muhammet  Güven  ve  Erciyes Teknopark  Genel Müdürü  Bilgin  Yazlık´ın  ardındna kürsüye gelerek  organizasyonun amacını ve  yol haritasını katılımcılarla paylaşan  Tüsiad  Yöenetim Kurulu  Başkan Yardımcısı  ve Girişimcilik Yuvarlak  Masa Lideri  Murat  Özyeğin  ?Tüsiad´ ın sanayi  dört sıfır  stent - inevasyon  - internet - eko sistemi dijitalleşme ve girişimcilik alanındaki  çalışmaya katkı sağlamayı hedefliyoruz.  Tüm bu çalışmalarımızda girişimciliği istihdam  üretim olanaklı ele alıyoruz  fikirlerini özgürce ifade edebilen girişimci gençlerin  hayallerini gerçekleştirmelerinde   olanak sağlayacak  eko sistem oluşturmayı  önemsiyoruz.  Bu çerçevede 2011 yılından beri  düzenlediğimiz yarışmamızda  girişimciliği  kariyer  seçeneği olarak  değerlendirmenizi istiyoruz.  Geçtiğimiz yıl  Türkiye´nin 73  il ve  152 üniversitesinden   3700´ü aşan öğrenci  başvurdu .  Türkiye´nin genç  ve dinamik nüfusunun  insan kaynağını en iyi şekilde  eğiterek  geleceğin eko -sisteminde  söz sahibi olacağı inancımızla  gençlerimizin  girişimcilik ruhlarını  ve heyecanlarına güvendiğimizi  bir kez daha belirtmek isterim?  İfadelerini  kullanarak  salonu dolduran  onlarca üniversiteli  genç yüreğe  geleceğe dair yeni  umutlar aşılayarak, girişimcilik  projelerinin ve yeni fikirlerin  ne denli  önemli olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından Yapı Kredi  Fikir Geliştirme Merkezi Müdürü  Görkem  Çokçeti´in moderatörlüğü´nde  ?Girişimciler  Gençlerle  Buluşuyor´ başlıklı panele geçildi?  Salonu dolduran  genç girişimci adayı   üniversitelilerin soruları  ile yönlendirilen inter- aktif  panelde  yeni fikirlerin  hayata geçirilmesi  ve beyin fırtınalarının önemine  dikkat çekildi.

HABER  : C.ÜSTEN



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ