TUZHİSAR DOMATES FESTİVALİ YAPILDI

TUZHİSAR DOMATES FESTİVALİ YAPILDI

ÜRETİM MEVSİMİNDE DOMATES SİPARİŞİ ARTTI

  Bünyan ilçesine bağlı Büyük Tuzhisar mahallesinde 2. Büyük Tuzhisar Dayanışma, Kaynaşma ve Domates Festivali yapıldı. Festivalde en lezzetli domates yarışması düzenlendi. Dereceye giren ilk üç kişiye ödüller verildi.
Bünyan ilçesine bağlı Büyük Tuzhisar mahallesinde ikinci kez Büyük Tuzhisar Dayanışma, Kaynaşma ve Domates Festivali düzenlendi. Mahalle meydanında gerçekleştirilen festivale Ak Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, Bünyan İlçe Kaymakamı Muhammet Lütfi Kotan , Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu , belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Mahalle Muhtarı Dursun Mehmet Köse konuşma yaparak festivali neden düzenlediklerini anlattı. Köse, şöyle konuştu; ?Geleneksel hale getirdiğimiz festivalin ikincisini yapıyoruz. Katılımlarından dolayı da herkese teşekkür ediyorum. Domateslerin yetiştirildiği bölgemizde tuz gölüne yakın olması ve poyraz rüzgarını alıyor olmasından dolayı lezzeti çok farklıdır, domates tüketilirken herhangi miktarda tuz atmaya gerek yok ?´,dedi.
Bünyan İlçe Kaymakamı Muhammet Lütfi Kotan ve Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu da Kayseri´nin en ünlü domatesinin mahallelerinde yetiştiğini ifaderek her yıl daha da ününün artarak hak ettiği yere gelmesini umduklarını sözlerine eklediler.
Ak Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış ise üreticinin desteklenmesi için devletin elinden geleni yaptığına işaret ederek ,?´Her bölgede değişik ürünler ön plana çıkıyor.Domates konusunda festivali olup da ürün tanıtımı yapan tek mahalle B.Tuzhisar.Sizleri kutlamak gerek´´ ,diye konuştu.
Festivalde en iyi domatesleri, tadına bakarak ilçe ziraat odası ,ilçe tarım müdürlüğü ,ve diğer yetkililerden oluşan komite belirledi.
Domates üreticisi olan ve yarışmaya katılarak dereceye giren ve ödül alan kişilerden 1. İhsan Sarıtaş´a çeyrek altın, 2. Doğan Boztürk´e çeyrek altın ve 3.İhsan Odabaşı´na ise 100 TL para ödülü verildi.



Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı