TZOB GENEL BAŞKANI BAYRAKTAR ÇİFTÇİ PRİM DESTEĞİNİ BEKLİYOR

TZOB GENEL BAŞKANI BAYRAKTAR ÇİFTÇİ PRİM DESTEĞİNİ BEKLİYOR

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçinin patateste ihracat; buğday ve mısırda ise bazı illerde ödenmeyen 2011 prim desteğini beklediğini belirterek, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı nezdi

    Bir mektup yazarak pek çok sorunun yanı sıra pazarlamada da sıkıntı yaşanan patates için ihracat desteği isteyen Bayraktar, “Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’dan turunçgillerde çiftçimize verdiği ihracat desteğini, patateste de bekliyoruz” talebinde bulundu.
    Bayraktar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a gönderdiği mektupta, önemli patates üretim merkezleri olan Nevşehir, Niğde ve Kayseri’de kışlık patates hasadına başlandığını belirtti. Mektubunda, bugün gelinen noktada, başta fiyat ve pazar sorunları olmak üzere, tohumda dışa bağımlılık, ürün-sanayi entegrasyonunun yeterince gelişmemesi, yetiştirme sorunları, hastalık ve zararlılar, depolama gibi pek çok sorunla karşı karşıya kalan patates üreticisinin şimdi de ellerindeki ürünü pazarlayamadığı için sektörün tıkanma noktasına geldiğini vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:
    “Üreticimizin bu noktaya gelmesindeki sürece baktığımızda, 2011/2012 üretim ve pazarlama sezonu oldukça zorlu geçmiştir. Önce 2011 Kasım ayında İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaşanan don afeti nedeniyle patates üreticilerimiz büyük zarar görmüştür. Dondan zarar gören üreticilerimize dekar başına 200 lira destekleme ödemesi yapılması kararlaştırılmıştır. Alınan karar, üreticilerimizin kaybının bir nebze olsun telafi edilebilmesi bakımından oldukça sevindirici olmakla birilikte, bu sefer de üreticinin ürünü elinde kalmış, ürününü pazarlayamamıştır. Nevşehir ilimizde, yazlık çeşitlerin henüz piyasaya çıkmadığı, ürün arzının daraldığı bir dönem olan Nisan ayında 1 kilogram patatesin üretici fiyatı 25 kuruşa kadar gerilemiştir. Mayıs ayında ise fiyatlar 5 kuruşa kadar düşmüştür. Mayıs ayının sonuna gelindiğinde üreticinin 2011 ürünü alıcı bulamadığı için depolarda kalmıştır. Dedi.

 



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti