`UFUKTAKİ KENT KAYSERİ 2014`TE KONUŞTU

`UFUKTAKİ KENT KAYSERİ 2014`TE KONUŞTU

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yeni dönemde yapmayı planladığı ve Kayseri`yi geleceğe taşıyacak nitelikteki dev projeleri bir tanıtım toplantısıyla açıkladı. Beş yıl önce "Ufuktaki Kent Kayseri" vizyonunu açıklayan o projeleri bir bir hayata

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Dünya Ticaret Merkezinde yaklaşık 3 bin kişiye hitap etti. Partililer, rektörler, belediye başkanları, meclis üyeleri, daire müdürleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, muhtarlar ve davetlilerin katıldığı toplantıda "Ufuktaki Kent Kayseri" vizyonuna anlatan Başkan Özhaseki`ye eşi Neşe Özhaseki ve kızı Merve Özhaseki de eşlik etti.

 

   Başkan Özhaseki sözlerine beş yıl önce "Ufuktaki Kent Kayseri" toplantısının ilkini yaptıklarını hatırlatarak başladı ve 10 başlıkta ortaya koyduğu projelerin nasıl hayata geçirdiklerini anlattı. Beş yıl önce turizmden eğitime, sağlıktan kültüre kadar önemli projeler açıkladıklarını ifade eden Başkan Özhaseki, şöyle devam etti. "Bu kadar büyük projelerin altına girmek zordu. Ama bunların Kayseri şehrine kazandırılması gerekirdi. Biz inandık. Sizler de inandınız. Şehir de inandı. Herkes elinden gelen desteği verdi. Tüm Kayseri halkı dualar ederek destek verdi. Cenabı Hakka şükürler olsun bu projelerin hepsini gerçekleştirdik" dedi.  

   Beş yıl önce ortaya koyduğu Kayseri`yi geleceğe taşıyacak projelerde gelinen nokta hakkında bilgiler veren Başkan Mehmet Özhaseki, "Turizmde Kayseri vizyonunu ortaya koyarken Erciyes`e kış turizm merkezini inşa etmekten bahsetmiştim. 23 kilometre uzunluğunda mekanik tesis yaptık. Kayak pisti 102 kilometreye çıktı. Onlarca sosyal tesis, karlama üniteleri yaptık. Konaklama tesislerinin temeli atıldı. Dünyanın sayılı turizm merkezlerinden birisi doğuyor. İkinci devlet üniversitesinin kurulmasının elzem olduğunu söylemiştik, gayret ettik, Abdullah Gül Üniversitesi kuruldu. Sağlık Kenti Kayseri demiş ve bölge hastanesinin mutlaka yapılması gerektiğini belirtmiştik. Bölge hastanesinin yerini hazırladık, temeli atıldı ve yapımı sürüyor. Eğlence Merkezi Kayseri demiştik, 10 farklı etkinliği ile Türkiye`nin en büyük tematik parkı olan Harikalar Diyarı`nı yaptık. Sporun Merkezi Kayseri demiştik, Türkiye`nin en modern stadını, spor salonunu ve bine yakın yerde spor alanlarını yaptık" diye konuştu.

 

   Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki konuşmasını yapımı devam eden projelerle sürdürdü. Erciyes`e üç bin kişilik kongre merkezi, futbol takımlarının kamp yapması için dokuz futbol sahası ve devlet konukevi yapılacağını dile getiren Başkan Özhaseki, bir müjdeli haber vererek Erciyes`te termal su kaynağı bulunduğunu ve ruhsat çalışmalarından sonra termal tesisler yapılacağını kaydetti. Başkan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: "Raylı Sistem`de 17 kilometrelik hat ve 22 araç vardı. Şimdi İldem ve Talas Hatları devreye girecek. 40 kilometrelik hatta ulaşıyoruz. Talas-Anayurt ve Nuh Naci Yazgan Üniversitesi hatlarına başlayacağız. Kültür Yolu projesi devam ediyor. Bütün tarihi eserleri ayağa kaldırdık. Gevher Nesibe Medresesi`nden başlayarak Kayseri Mahallesi`ne uzanan bir yolu Kültür Yolu yapıyoruz. Kültür Yolu, Gevher Nesibe Medresesi`ne yaptığımız Selçuklu Müzesi ile başlıyor. Selçuklu Müzesinin 1 ay sonra açacağız. Kale İçi Kültür Merkezi`nin yapımı devam ediyor. İnşallah yaz döneminde açılış düşünüyoruz. Bu arada Katı Atık Depolama Tesisi ve Yeni Hal Kompleksinin yapımı devam ediyor. Beş yılda binden fazla eser yaptık. Devam eden projeler 430 milyon lira. Raylı Sistem`e harcanan 800 milyon lira. Devlet her sene belediyemize 150 milyon lira veriyor. Bizim bütçemiz ise 500 milyon lira. KASKi ile birlikte bütçemiz 1 milyar liraya yaklaşıyor. Kaynaklarımızı iyi kullanarak finansman sağlıyor, bütçemizi artırıyoruz."

 

   Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki devam eden projelerden sonra 10 başlıkta yeni projeleri açıkladı. Sözlerine ulaşım projeleri ile başlayan Başkan Özhaseki, "Hepimiz merkezdeki trafikten rahatsız oluyoruz. Elzem bir konu. Ulaşım Ana Planı yapıldı. Kent Merkezi çevresinde bir ring yolu yapılacak. Bu yolda trafik hiç durmadan akacak. Bunun için 12 ana arter açılacak. Ayrıca 20 adet köprülü kavşaklar, alt-üst geçitler yapılacak. Bu proje trafik sorununu çözecek" dedi.

 

   Esnaf siteleri planlandığını ve bunun için yeni çevreyolun yanında 2 milyon m².lik yer ayrıldığını dile getiren Başkan Özhaseki, tekstilciler ve konfeksiyonculardan başlayarak 20 esnaf sitesinin yapılacağını kaydetti. Serbest Bölge içinde pastırma-sucuk imalathaneleri için 1 milyon m² yer ayrılacağını ifade eden Özhaseki, pastırma-sucuk imalathanelerinin buraya taşınacağını belirtti.

 

   Kayseri`deki eski binaların yenilenmesi gerektiğini ve ciddi bir deprem olması halinde bu binaların risk taşıdığını vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, dönüşüm projesinin sağlanması gerektiğini söyledi. Vatandaşı sıkıntıya sokmadan bu dönüşümün yapılacağını vurgulayan Özhaseki, "Fevzi Çakmak, Mimarsinan, Kılıçaslan gibi onlarca mahallede dönüşüm lazım. Bu dönüşümler sırasında planlamanın çok iyi yapılması gerekiyor. Aksi halde önümüzdeki 100-150 yılı etkileyecek yanlışlar yapılır" dedi.

 

   Gençlerin vakit geçirecekleri yerlere ihtiyaç olduğunu ve üniversitelerde anket yaparak gençlerden beklentiler aldıklarını ifade eden Başkan Mehmet Özhaseki, bu beklentiler doğrultusunda gençlik merkezlerinin sayısını artıracaklarını söyledi. Başkan Özhaseki, Talas Amerikan Koleji`nin projesinin tamamlandığını ve buraya gençlik merkezi yapılacağını, ayrıca Erciyes Üniversitesi karşısına da bir gençlik merkezi kurulacağını belirtti. Kadınlar için yaşam merkezi, emekliler için sohbet evleri yapılacağını da dile getiren Özhaseki, Erciyes Üniversitesi karşısına engelliler için Engelsiz Yaşam Merkezi projesinin de hazırlandığını kaydetti.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti