UĞUR METİNER,

UĞUR METİNER,

KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ MÜDÜRLÜĞÜ´NE ATANDI ...

KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ MÜDÜRLÜĞÜ´NE ATANDI

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu tarafından Kayseri Pancar Kooperatif Müdürlüğü´ne ekim ayı başında atanan Uğur Metiner;  çiftçinin alın terini, akıl teri ile birleştirerek milli ekonomiye büyük katkı sağlayan Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker´e bağlı şirketlerin faaliyetleri ile birlikte bir bütün olarak bölge çiftçisinin gururu olmaya devam ettiğini belirtti.

Kayseri Pancar Kooperatif Müdürlüğü´ne ekim ayı başında atanan Uğur Metiner  yaptığı yazılı açıklamada; tarım sektöründe özellikle çiftçilerin son yıllarda işçilik maliyetlerini azaltan makine ve ekipmanlara yönelmesi Kayseri Pancar Kooperatifi yöneticilerini de piyasaya yeni çıkan, tarımsal alet ve ekipmanlar arasında, fiyatta uygunluk yanında  üretimde kalitenin yakalanmasına, işçilik maliyetlerini azaltmasına katkısı olan  ürünleri araştırmaya sevk ettiği  vurgulayarak ?Şeker Pancarı tarımında sektöründe güçlü kuruluş olan Kayseri Pancar Kooperatifi´nin  başlattığı sözleşmeli tarım uygulamaları  çiftçilerden  büyük takdir topladı. Bölge çiftçilerinden gelen yoğun talep üzerine yatırım planlaması dahilinde; kuru fasulye, nohut, arpa, danelik mısır, yulaf gibi ürünlerde sözleşmeli olarak ekim dönemi başlatıldı.  Sözleşmeli olmasa da çiftçilerin ürettiği mercimek, silajlık mısır,  çerezlik ayçiçeği, çerezlik kabak çekirdeği, buğday vb. tahılların da değerlenmesi için ürün bankacılığı olarak bilinen ?Lisanslı Depoculuk´ hizmetleri yanında Tarım Marketler zinciri ile de bölgedeki tarım sektörünün canlanmasına sağladığı katkılarla, çiftçinin umudu olmaya devam ediyor? ifadesini kullandı?

Uğur Metiner ayrıca; ?Bölge çiftçimizin taleplerine mümkün olduğu ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tohumluk hububat, gübre, melaslı kuru küspe yanında piyasaya yeni çıkan  Pancar hasat makinası, Pulluk, Kültüvatör, Kürüm makinesi, Pancar yükleme kepçesi, hububat ekim aletleri gibi ürünlere büyük ilgi olduğunu belirterek, Kayseri Pancar Kooperatifi satış mağazalarımız ve Tarım Marketler zincirinde çiftçinin gelirini artırmak, çiftçileri  Avrupa ile rekabet edebilir hale getirmek için, çiftçi ortakların ihtiyacı olan her türlü tarımsal alet, ekipman, makine, gübre, ilaç ve hayvansal üretimi destekleyici ürünleri satışa sunuyoruz? değerlendirmesinde  bulundu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor