ULAŞIM ARTIK DAHA KONFORLU

ULAŞIM ARTIK DAHA KONFORLU

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ALINAN 50 OTOBÜSÜN İLK ETAPTA 24´Ü TESLİM ALINDI

Büyükşehir Belediyesi yaptığı yatırım ve yeni projelerle Kayseri´deki ulaşımın konforunu artırmaya devam ediyor. Daha konforlu, daha çevreci, daha güvenli ve engelsiz bir ulaşım için alımı yapılan 50 otobüsten ilk etapta 24´ü teslim alındı. 

Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin teslim alınması için Cumhuriyet Meydanı´nda bir tören yapıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
"HİZMETTE KALİTEYİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARACAĞIZ"
Başkan Mustafa Çelik, törende yaptığı konuşmaya otobüslerin kazasız belasız kullanılması temennisiyle başladı. Kayseri´deki mevcut ulaşım araçları ve yolcu sayısı ile ilgili çarpıcı rakamlar veren Başkan Çelik, "Halen Büyükşehir Belediyemizin 233 otobüsüsü var. 390 adet halk otobüsü ve 68 adet de raylı sistem aracı hizmet veriyor. Bu araçlarla yıllık 125 milyon kişiyi taşıyoruz. Bu da günlük 340 bin kişi eder. Hedefimiz hizmette kaliteyi en üst seviyeye çıkarmak ve tüm Türkiye´ye örnek olmak. Halen örneğiz, çünkü şehir içinde minibüsü olmayan tek il Kayseri. Öz kaynaklarımızla raylı sistemi devreye soktuk. Bütünşehir Yasası ile tüm ilçelerimizde toplu taşıma entegrasyonunu ilk olarak biz sağladık. Bunlarla yetinmedik, Yeşilhisar ve Sarıoğlan hattında banliyö hattı için çalışmalarımız sürüyor. Bu banliyö hattını da raylı sistemle entegre edeceğiz. Bunları yaparken araç filomuzu da yenilememiz gerekiyordu. 50 adet otobüsle daha filomuzu gençleştiriyoruz. Mayıs ayında alınan otobüslerle birlikte 82 aracı yenilemiş oluyoruz. Bu otobüsler konforlu, klimalı, engelliler için özel donanımları olan araçlar. Bir taraftan yeni otobüs alırken diğer otobüslerin de iç donanımlarını yeniliyoruz. Ayrıca şoförleri de üç aylık eğitim programından geçiriyoruz. Bizden bu eğitimi almayan şoför artık direksiyona geçemeyecek" dedi.
"AKILLI DURAKLAR GELİYOR"
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik otobüs duraklarında ´Akıllı Durak´ sistemine geçeceklerini de belirtti. Akıllı Durak sistemine geçmek için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Çelik, "Artık, Raylı sistem duraklarında olduğu gibi otobüs duraklarında da otobüsün ne zaman geleceği öğrenilebilecek. Akıllı durak teknolojisi cep telefonlara da yüklenecek ve telefondan otobüsün kaç dakika sonra geleceği görülecek. Ayrıca, raylı sistemle ilgili yeni hat çalışmaları sürüyor. Anayurt ile Terminalden Nuh Naci Yazgan Üniversitesine gidecek hatta proje çalışmalarında sona yaklaştık. Bu arada belediyemizin aldığı 30 adet raylı sistem aracı Ocak ayından itibaren gelmeye başlayacak" diye konuştu.
"KAYSERİ´DEKİ KALKINMANIN TEMELİNDE BELEDİYELER VAR"
Törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de, Kayseri halkının belediyelerin gayretine şahit olduklarını söyledi. Kayseri´deki kalkınmanın temel dinamiğinde belediyelerin gayretleri ve başlatmış oldukları projeler olduğunu vurgulayan Özhaseki, "Belediyeler Kayseri´nin huzuruna da katkıda bulunuyorlar" dedi. Kayseri ile ilgili tüm projeleri yakından takip ettiklerini de dile getiren Özhaseki, sözlerinin sonunda yeni alınan otobüslerin kazasız belasız kullanılması temennisinde bulundu.
Vali Orhan Düzgün de yaptığı konuşmada halkın beklentilerine dikkat çekti. Eskiden sadece ulaşımı sağlaması istenen otobüslerden şimdi konfor istendiğini vurgulayan Vali Düzgün, "Büyükşehir Belediyemizin almış olduğu sağlıklı ve konforlu ulaşımı sağlayacak otobüsler hizmete giriyor. Bu otobüslerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından otobüslerin bir maketi ile 24 araçlık filonun anahtarı temsili olarak Vali Düzgün, Kayseri Milletvekili Özhaseki ve Başkan Çelik´e teslim edildi. Teslim alınan otobüste bir süre yolculuk yapan Çelik, Özhaseki ve Düzgün halkı selamladılar. Daha sonra Sivas Caddesi´nde alınan tüm otobüslerin geçişini izleyen Başkan Çelik, araçların Kayseri halkına hayırlı olması temennilerinde bulundu.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor