ÜLKEMİZİN İLK KIŞ TURİZM FUARI İLİMİZDE AÇILDI

ÜLKEMİZİN İLK  KIŞ TURİZM  FUARI  İLİMİZDE  AÇILDI

Erciyes A.Ş ve Show Expo Fuarcılık'un organize ettiği ''Kış Turizmi ve Turizm Yatırımları Fuarı''nın açılışı, fuarın kurulduğu Dünya Ticaret Merkezi'nde törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet

Buradaki törene, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile çok sayıda davetli katıldı.

 

     Yaklaşık 55 kurumun stant açtığı fuarda, yerli ve yabancı telesiyej ve teleferik üreticileri, kayak ve snowboard markaları, kayak tekstili ve ayakkabı firmaları, ithalatçıları, temsilcileri, kış ve dağ otelleri, dağcılık ekipmanları üreticileri, doğa sporları malzemesi satanları ve sektördeki sivil toplum organlarını bir araya geldi.

 

     Açılışta konuşan Vali Yılmaz, fuarın Türkiye'deki kış turizmine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.  Türkiye'nin turizmle tanışmasının 1980 yıllarda başladığını ifade eden Yılmaz, turizmin ülkede uzun yılar deniz, kum ve güneş ekseninde sıkıştığını belirterek, son yıllarda alternatif turizm arayışları çerçevesinde kış turizminin de ön plana çıktığını kaydetti.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, “Bugün ilk defa yapılan bu turizmi fuarımız daha sonraki yıllarda gelişerek, büyüyerek tüm Türkiye’ye kamil olup, dünyaya ses getirecek şekilde gerçekleşmesini temenni ediyorum” diyerek  başladığı sözlerinde” Kentin bugüne kadar ticaretiyle ön plana çıktığını belirterek artık hizmet sektöründe de olması gereken bir il olduğunu kaydetti. Belediyelerin üzerlerine vazife olmadığı halde bu alanlarda da atılım ve öncülük yapması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, Erciyes Mastır Planı'nın devreye girmesiyle Kayseri'nin dünyanın önemli turizm merkezi haline geleceğini  belirterek,  plan çerçevesinde Erciyes Dağı’nda  toplam 6 bin konaklama kapasiteli oteller ile 200 kilometreye yakın kayak pistinin  hizmete gireceğini  duyurarak 1-2 sene içinde planlanan yatırımların  hizmete girmesi ile Kayseri'de hizmet sektörünün  gelişeceğine ve sosyal yaşam biraz daha renklenecek”  ifadelerini kullandı.

 

Başkan Özhaseki, “Bugün dünyada bütün ülkeler yarıştığı gibi, şehirler de kendi aralarında yarışıyor. Şehirler, dünyanın sahip olduğu sınırlı paydan,  kendi  çapında en üst düzeyde  pay alabilmek için maksimum getiriyi elde edecek şekilde birbirleriyle yarış içerisindeler. Biz de şehrimiz adına gayret içerisindeyiz” diyerek sözlerini  sürdürdü.

 

 Konuşmaların ardından davetliler, fuar alanına kurulan stantları gezerek, ürünler ve hizmetler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi, ORAN Kalkınma Ajansı, Kayseri Ticaret Odası, TÜRSAB, TÜROB ve TYD gibi kurum ve kuruluşlar tarafından da desteklenen fuarda toplam 52 firma stand açtı. Kayak ve kış sporları konusunda uzman dünyaca ünlü firmaların da  yer aldığı  fuar, 4 Kasım’a kadar açık kalarak  ziyaretçi  kabul edecek…

 



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret